marți, 31 mai 2011

Infectie urinara

Prezenta de germeni si de puroi in caile urinare. infectiile urinare sunt extrem de frecvente. La copil, ele sunt provocate de anomaliile congenitale (ingustarea congenitala a ureterei, megauretera, refluxul vezicoureteral).

.http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4CQl66QUdqe92QMSMB9kb3BS-_OGJFSpXSgLUVlJQmO6_wfp0ogsimptome si semne -Toate organele genitourinare pot fi atinse: testiculul si epididimul (orhiepididimita), prostata (prostatita), uretra (uretrita), vezica (cistita), bazinetul rinichiului (pielonefrita) etc. Simptomele infectiiJor urinare depind de organul atins. Cel mai des este vorba de tulburari de mictiune: arsuri, dureri, mictiuni frecvente chiar, in cazul infectiei unui tesut (prostata, testicul, rinichi) sau de retentie a urinei infectate (in vezica, in rinichi), febra ridicata, asociata uneori cu frisoane.

Diagnostic -Acesta se pune in urma examenului citobacteriologic al urinei (E.C.B.U.), care permite sa se puna in evidenta germenele responsabil -cel mai des Gram negativ (escherichia coli, de exemplu) si asociat cu numeroase leucocite alterate (puroi) - si in urma efectuarii numaratorii; numarul de germeni trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu 10000 pe milimetru cub de urina pentru a afirma realitatea infectiei.

Complicatii -Daca infectia nu este tratata destul de rapid sau eficace, uneori apar complicatii: abces al testiculului sau al prostatei la barbat, abces al rinichiului, pionefroza (supuratia tesutului renal si a cailor urinare adiacente), flegmon perinefretic. In plus, infectia poate fi agravata de o stare patologica preexistenta ca diabetul sau imunopresia (SIDA).

Tratament -Acesta comporta o antibioterapie aleasa in functie de rezultatele antibiogramei, precum si tratarea unei eventuale cauze favorizante, care ameninta cu recidiva infectiei urinare. Este posibil, in caz de cistita recidivanta, sa se urmeze o antibioterapie preventiva luand in fiecare zi, sau la 2-3 zile, antibiotice in foarte mici cantitati, timp de mai multe luni in continuare.

URX - Rinichi si tract urinar sanatos

Rinichii, uretrele (cele doua canale ce leaga rinichii de vezica urinara), vezica urinara si uretra formeaza tractul urinar. Cand nu ne imbracam adecvat conditiilor atmosferice, cand stam o perioada indelungata pe o suprafata rece sau intr-o incapere friguroasa, temperatura corporala scade, circulatia sangelui devine mai dificila si prin urmare agentii patogeni pot coloniza cu usurinta tractul urinar. Un aport scazut de lichide poate agrava problemele, de asemena si retentia de urina, un obicei nesanatos intalnit din pacata la multe persoane.
http://www.terapii-naturale.com/24406-171-large/urx-.jpgProdusul URX contine un complex de ingrediente benefice printre care: merisor (cranberry), urzica, buchu, nasturel, strugurii ursului, D-manoza si Vitamina C. Selectia acestor componente a fsot precedata de o cercetare foarte minituasa in care principalul obiectiv a fost mentinerea sanatatii tractului urinar.
Ca rezultat al unor cercetari detaliate, cercetatorii CaliVita au combinat urmatoarele ingrediente:
http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20090908_0017/4.jpg Merisorul - impiedica acumularea de agenti patogeni in tractul urinar, poate influenta benefic pH-ul urinei, ajutand la mentinerea sanatatii tractului urinar. Merisorul nu are numai proprietati antiadezive, ci inhiba si rezistenta bacteriilor.
D-manoza - moleculele de D-manoza pot lega bacteria E. coli, ceea ce poate ajuta la eliminarea acesteia din tractul urinar. D-manoza ajuta la eliminarea bacteriilor fara a omori nici macar o singura bacterie, daunatoare sau benefica organismului, deci nu distruge nici milioanele de bacterii „prietenoase” din tractul gastro-intestinal.
http://www.terapii-alternative.com/tmp/image/urzica.jpgUrzica - datorita efectelor sale diuretice contribuie la mentinerea sanatatii rinichilor si la functionarea normala a tractului urinar inferior. Frunzele de urzica au efect antidiuretic. Ajuta organismul sa elimine acidul uric si bacteriile cauzatoare de infectii urinare.
Nasturelul(Nasturtium Officinale) - contine cantitati mari de glucozinolat, fosfati, iod, fier, vitamina C si uleiuri volatile. Este eficient in infectiile bacteriene, mai ales cele care afecteaza pielea si tractul urinar. http://images.gondwanastudio.com/xMedia/Images/Photos/AMV_100501-101000/AMV_100510.jpgBuchu - frunzele de Buchu au o istorie indelungata in utilizarea lor ca dezinfectant urinar si diuretic natural. Buchu a fost utilizat in infectii si inflamatii ale tractului urinar, precum si in inflamatiile prostatei. Frunzele plantei Buchu contin 1-3,5 % uleiuri volatile si flavonoide. Actiunea antiseptica asupra tracului urinar se datoreaza tocmai acestor uleiuri volatile, principalul fiind monoterpen disofenolul.
Strugurii ursului - planta numita strugurii ursului (Uva ursi) are o traditie indelungata in utilizarea ei in cazuri de infectii urinare. Este utilizata ca astringent, ca un diuretic mediu si pentru efectele sale benefice in infectiile urinare. Principala substanta din Uva ursi este glicozid arbutina care reprezinta 10% din greutatea plantei. Hidrochinona si metilarbutina derivate din aceasta substanta sunt agenti antibacterieni puternici. Uva ursi, desi este deseori promovata ca diuretic, serveste mai degraba ca un antiseptic urinar. Dupa ce hidrochinona si metilarbutina sunt absorbite in tractul intestinal, se leaga de alti compusi din urina (daca urina este alcalina) formand alte doua substante chimice care omoara sau inhiba bacteriile din tractul urinar. In Germania, Uva ursi este aprobata ca antiseptic urinar.
Vitamina C - obtinuta din citrice are numeroase proprietati benefice binecunoscute. In acest caz, contribuie la indepartarea infectiei prin acidificarea urinei, creand astfel un mediu care inhiba dezvoltarea bacteriilor. Vitamina C lupta impotriva infectiilor urinare si prin fortificarea generala a sistemului imunitar.
Toate aceste ingrediente active sunt completate de efectele benefice ale vitaminei C si ale celorlalte plante din compozitei, nasturel, buchu, strugurii ursului. Astfel a fost creat primul produs CaliVita care ofera o protectie completa a tractului urinar si rinichilor - URX.
Cui se recomandă URX?
Tuturor celor care:
... sunt susceptibili la raceli...
... frecventeaza bazinele de inot sau strandurile...
... nu se imbraca adecvat in anotimpul rece...
... nu beau suficienta apa...
... considera ca protectia tractului urinar este foarte importanta!
Exista situatii in viata de zi cu zi cand trebuie sa acordam o atenţte sporita tractului urinar:
... cand mergem sau stam pe o suprafata rece
... cand nu stim cum e vremea afara
... cand asteptam prea mult sa mergem la WC (chiar dacă nu vrem lucrul asta)
Infectiile tractului urinar sunt o problema de sanatate serioasa si afecteaza anual milioane de oameni in intreaga lume. Statisticile mondiale mentioneaza faptul ca infectiile urinare sunt printre cele mai des intalnite infectii, ocupand locul doi in ceea ce priveste infectiile obisnuite ale organismului.
In mod normal, urina este sterila, neavand bacterii, virusuri sau ciuperci, continand insa saruri si reziduuri ce se elimina din organism. In general, infectia apare atunci cand o bacterie patrunde in tractul urinar si se multiplica. Cauzele infectiilor urinare difera de la un organism la altul si sunt mai frecvent intalnite la femei decat la barbati. Specialistii estimeaza ca aproximativ 43% dintre femeile cu varsta intre 14 si 61 de ani au avut cel putin o data infectie urinara.
Printre cele mai obisnuite simptome ale infectiilor urinare se numara: necesitatea urgenta de a urina, necesitatea de a urina mai frecvent decat in mod obisnuit, senzatia de golire incompleta a vezicii, de usturime, crampe sau durere in timpul urinarii sau imediat dupa, iar in cazul femeilor varstnice, chiar incontinenta urinara. O infectie urinara netratata prompt poate duce la infectia rinichilor.
Majoritatea infectiilor urinare (aproximativ 90%) sunt cauzate de bacteria Escherichia coli (E. coli) care, in mod obisnuit, traieste in colon. Alte microorganisme care pot cauza infectii sunt Chlamydia si Mycoplasma. Specialistii au remarcat faptul ca aceste microorganisme au devenit din ce in ce mai rezistente la tratamentul cu antibiotice din prima linie.
Suplimentul alimentar URX reprezinta o alternativa naturala pentru sanatatea vezicii si a tractului urinar, avand in compozitie plante cu o traditie indelungata a utilizarii lor.
Mod de folosire URX: Se administreaza 2-4 tabelete de URX zilnic sau conform recomandarilor.
Continut URX pe tableta:
- D-manoză ● 150 mg
- Extract din fructe de merişor ● 100 mg (std. 30% polifenoli)
- Vitamina C ● 20 mg
- Extract din frunze de năsturel 4:1 ● 17 mg
- Extract din frunze de urzică ● 100 mg (std. 1% acid silicic)
- Extract din frunze de buchu 4:1 ● 30 mg
- Extract din frunze de strugurii ursului 4:1 ● 100 mg

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWgvQ4M-gcQcHzDADQgtoymnjanUEkb9lZjT8INUbcmjD0gQ5aBgComanda la pret de producator produsele naturiste prezentate in articol:

Lasa-mi mesaj pe blog.

Rinichiul-pietre si nisip

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQnoeE398YzA3f0T1iS_iDJWAchjnv_KZL3yFOGblmrMSgh5zDigLitiaza renala reprezinta fenomenul de precipitare a sarurilor din urina in concretiuni sub forma de nisip sau calculi.

Calculii urinari apar din cauza tulburarilor de metabolism, avitaminoza A, hiperparatiroidism, infectii, tulburari ale unor electroliti din sange: Na, Ca, P, etc...

Colica renala poate fi produsa de calculii urinari, care se pot bloca in ureter, producand dureri foarte mari, incat poate duce pacientul la delir. Criza poate dura ore in sir. Bolnavul trebuie sa faca o baie foarte calda si prin masarea usoara de sus in jos va incerca sa impinga calculul din uretra in vezica. Daca sufera de inima si este predispus la criza cardiaca, i se va aseza in jurul zonei inimii un furtun prin care curge apa mai rece, sau i se vor aplica comprese reci, atat in zona inimii, cat si in jurul mainilor sau pe frunte.

Dupa compozitia lor chimica, se deosebesc:

- calculi urici (litiaza urica), duri, galbeni-bruni,
- calculi oxalici (litiaza oxalica), neregulati, cenusii
- calculi fosfatici (litiaza fosfatica), moi, sfaramiciosi si alb-galbui.

O alimentatie prea bogata in carne va acidifia prea mult urina si va favoriza precipitarea fosfatilor si a carbonatilor. O alimentatie prea bogata in dulciuri si cartofi, cafea, spanac, macris, tomate (alimente oxalifere), va favoriza precipitarea oxalatilor. Concentrarea exagerata a urinei timp indelungat, deoarece se beau prea putine lichide sau se lucreaza la temperatura ridicata, poate fi o cauza a precipitarii sarurilor.

Masuri igienice: evitarea mersului cu motocicleta, cu caruta, a calaritului, pentru a nu provoca migrarea calculului in caile urinare, cauza principala a colicilor renale. Regimul alimentar va fi in functie de natura calculului.


Litiaza urica
Alimente interzise: carne de vitel, de porc, de porumbel, creier, heringi, sardine, spanac, conopida, sparanghel, legume uscate, ciuperci, bauturi alcoolice.

Litiaza oxalica (cea mai frecventa)
Alimente interzise: grepfruturi, lamai, mere, pere, conopida, spanac, stevie, coacaze, prune, mazare, castraveti, cartofi, ceai, cacao, ciocolata, macris, smochine sfecla rosie, agrise.

Litiaza fosfatica
Alimente interzise: laptele integral si laptele praf, branzeturile (cascaval, branza de burduf), conservele, pestele gras, heringi, scrumbie, stiuca, galbenusurile de ou, organele (creier, ficat, rinichi, inima, limba), leguminoasele uscate (fasole boabe, mazare, bob, linte), fructele oleaginoase (nuci, alune, arahide, migdale), cacao, ciocolata, precum si fructele si legumele alcalinizante, cu continut prea ridicat în fosfati care precipita sub forma de saruri de calciu.

Bolnavii cu litiaza vor consuma aproximativ 2 litri de lichide pe zi (numai cu avizul medicului). Toamna vor face cure de struguri, 1-2 zile pe saptamana, cate 1-2 kg exclusiv.



Excesul de saruri poate fi adus si din mediul extern: ape minerale consumate timp indelungat, mai ales daca sunt vechi sau alimente bogate in oxalati sau acid uric (viscere, icre, ciocolata). Precipitarile excesive de saruri apar in boli metabolice (diabet - oxalati, guta - acid uric), intestinale (colite, paraziti - oxalati), ale glandei paratiroide (fosfati, oxalati) sau ale oaselor (fosfati).

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQl2sNYYZjWy-YgO9bPpHF1ZZ1kA-QSM-2ZZvO1rv_9KJjEOFhxTASi pH-ul urinei are influenta. Astfel, precipitarile sunt favorizate de aciditatea mare a urinei (urati) sau de scaderea aciditatii (fosfati, carbonati). Infectiile urinare, staza urinara favorizeaza precipitarea. Chiar si ereditatea poate avea un rol.

Colicile renale se manifesta diferit in functie de locul unde este piatra (lombare - in bazinet; vezicale - in vezica; tipice - in uretere). Se declanseaza la efort, mers cu vehicule cu trepidatii care se insotesc cu hematurie. Litiaza favorizeaza localizarea infectiilor la rinichi (pielonefrite).

Se vor bea multe lichide, in asa fel incat sa urineze 1,5 l/zi pentru a impiedica precipitarea sarurilor. Se vor evita alimentele bogate in oxalati si acid uric.

Este bine a se evita frigul, mai ales la nivelul picioarelor, e recomandat sa se bea lichide multe, mai ales intre orele 17-19, cand rinichii si vezica urinara au activitatea cea mai ridicata, de asemenea sa se tina o igiena stricta, mai ales la femei, sa se evite folosirea sapunurilor prea tari si a deodorantelor in zona genitala externa. Se vor consuma ceaiuri diuretice. Se pot folosi uleiuri aromate din mesteacan pentru masajul zonei vezicii urinare.


***

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru combaterea CALCULILOR RENALI si fenomenului de LITIAZA RENALA, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste - Dr. Doina Teodora - medic rezident pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova si totodata medic consultant in terapiile Biorezonante, specializat in remedii pe baza de produse naturiste.

Calculii renali sunt formatiuni ce se dezvolta in interiorul veziculei biliare predominant din fragmente de colesterol, iar tratamentul naturist consta in scaderea valorilor colesterolului si imbunatatirea functionalitatii bilei. Pentru remisia si eliminarea acestora recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:


http://www.retetanaturista.ro/poze/CV7777_n.jpg- SambuRex (1-1-1 lingurite dupa masa, stimuleaza dizolvarea nisipului renal, protejeaza epiteliul rinichiului si mareste cantitatea de urina eliminata)

- MagneZi B6 (1-1-0, inainte de masa, prezenta Magneziului in compozitie contribuie favorabil la dizolvarea calculilor renali)

- Liquid Clorophyll (in schema de administrare 1-1-1, inainte de masa, alcalinizeaza traiectele renale si contribuie la stoparea, respectiv topirea depunerilor calcefiate prin echilibrarea balantei ph-ului din organism; este un bun antiinflamator, combate eventualele hemoragii si are efect de calmare a durerilor)

- Triple Potency Lecithin (in schema de administrare 1-0-1, in timpul mesei, determina descompunerea hidrosolubila a calculilor renali si ajuta astfel la eliminarea lor pe cale urinara)

- Zen Thonic (in schema de administrare 1-1-1 dupa masa - fructele specifice din compozitie ajuta la dizolvarea calculilor renali, prevenind recidiva in privinta depunerilor ulterioare de calciu pietrificat)


- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespuzatoare de reglare energetica: DETOXIFIERE, RELAXARE, URINAR, MERIDIAN.

- Optional se va consuma apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica in eliminarea din corp a metabolitilor si depunerilor reziduale de la nivelul diferitelor organe si sisteme, dezacidificarea tesuturilor, normalizarea circulatiei sanguine si limfatice, iar in aceasta afectiune - recapatarea controlului asupra functiei urinare, dizolvarea calculior si eliminarea lor treptata din corp.

Observatie: Se vor efectua optim 2-3 cure anual cu pauze intre ele.

In funcţie de dimensiunea lor, calculii renali pot fi distruşi cu aju­torul undelor de şoc, al endoscopului, cateterului sau prin operaţie.

Pietrele de dimensiuni mai mici care se gă­sesc la nivelul ri­ni­­chilor se pot eli­mi­na pe cale naturală, o dată cu urina, după ce ureterul a fost dilatat cu ajutorul unor medicamente. Un alt tratament sunt undele de şoc extracor­porale, care pulverizează pietre­le. „Se fac una-cinci şedinţe de ma­ximum 20 de minute, în funcţie de localizarea pietrei", spune Mircea Penescu, medic nefrolog la Spitalul de Nefrologie „Carol Davila" din Bucureşti. Urete­roscopia, o altă tehnică, constă în introducerea unui endoscop special prevăzut cu o cameră video prin uretră, care vizua­lizează calculul, şi, ulterior, extra­gerea acestuia fie integral, fie în bucăţi, după distrugerea lui. În cazul bolnavilor cu pietre mari, de volum crescut, medicii recomandă intervenţia chirur­gicală deschisă. „Metoda prin care tratăm un pacient depinde de mărimea pietrei, duritatea acesteia, de localizarea ei şi de starea pacientului", spune Cris­tian Surcel, medic urolog la Spitalul Fundeni din Bucureşti. O altă metodă de distrugere a calculilor renali de peste 2,5 cm este nefrolitotomia percutanată, ce constă în introducerea unui cateter în rinichi ce vizualizează şi extrage sau distruge pietrele.

Febra poate indica o infecţie gravă

Durerile violente de la nivelul spatelui care iradiază spre or­ganele genitale pot indica pre­zenţa nisipului la rinichi. „Du­rerea este violentă, perioadele de acalmie fiind intercalate de episoade severe. Poate fi însoţită de greaţă, vărsături, balonări sau hipertensiune arterială. Când apare febra, bolnavul trebuie internat de urgenţă, pentru că urina suprainfectată se poate răspândi în tot organismul, du­când la pielonefrită acută obstructivă şi chiar la deces", afirmă Cristian Surcel. Diag­nosticul bolii se stabileşte în urma unei radiografii reno-vezicale simple, ecografii sau tomografii computerizate.

Şi copiii pot avea litiază renală

Nisipul la rinichi apare atunci când substanţele din urină de­păşesc cantitatea la care rinichii reuşesc să le menţină în stare dizolvată. Depăşirea acestei con­centraţii conduce la cristalizarea acestor componente şi astfel apar microcalculii. „Litiaza re­na­lă poate să apară şi la copii, atunci când există malformaţii con­genitale sau/şi tulburări me­ta­bolice. Rezultate foarte bu­ne se obţin prin distrugerea calculi­lor prin ESWL (n.r. - metodă minim invazivă ce foloseşte undele de şoc)", explică Surcel.

Faceţi o ecografie pe an!

Pentru a preveni formarea de nisip la rinichi, medicii vă recomandă să faceţi o ecografie pe an. „Mulţi neglijează boala şi ajung cu rinichiul distrus , în momentul în care nu se mai poate face nimic şi acesta trebuie extirpat", atrage atenţia Cristian Surcel. De asemenea, este bine să beţi peste doi litri de lichide pe zi (ceaiuri din plante, apă, supe), astfel încât cantitatea de urină eliminată zilnic să fie de peste un litru şi jumătate. În plus, nu abuzaţi de alimentele bogate în calciu şi vitamina C, precum lactate, brânzeturi ori ciocolată, cacao.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFL8G37w4gsyKtlwZIt0sS5hCXyqSozu5BYjS58xw-ZaRmrp30Comanda la pret de producator produsele naturiste prezentate in articol:
Lasa-mi mesaj pe blog!

Colonul

http://www.procto.ro/wp-content/uploads/2009/03/colon-253x300.jpgColonul prin definitie = reprezintă porţiunea intestinului gros. Specialiştii în sănătate spun că 90% din îmbolnăviri şi boli se datorează unui colon murdar! La începutul secolului XXI, statisticile ne spun ca unul din trei persoane va avea cancer. Tot mai multi oameni mor din cauza cancerului de Colon, mai multi ca oricând. Acesta este acum cancerul numarul 1 printre barbaţi şi femei, în general. Individual, cancerul de Colon se situeaza pe locul doi după cancerul de plămân la numărul deceselor cauzate de cancer în S.U.A., curmând viaţa a peste 50.000. de bărbaţi şi femei. Majoritatea oamenilor încă se mai gândesc că: “ Mie nu mi se poate întâmpla aşa ceva!” Intestinele pot depozita o cantitate mare de materie parţial digerată în stare de descompunere (putrefacţie), chiar şi medicamente şi alte chimicale toxice. O persoană obişnuită acumulează în colon dealungul anilor, între 2,5 şi 11 kilograme de reziduri metabolice. În unele cazuri la autopsii au fost descoperite intestine în care erau depuneri care cântăreau 18 kg şi aveau o lungime de 30 cm, lăsând în intestin un canal îngust cât diametrul unui creion. Aceste 18 kg se datorau unor straturi închegate de mucus întărit amestecate cu materie fecală, având denumirea de placă mucoidă. Această placă are o culoare neagră-verzuie şi seamană bizar cu cauciucul întărit al unei anvelope ( vezi foto ). Placa mucoidă poate varia considerabil în funcţie de starea chimică din intestinul persoanei respective. Poate fi -tare şi casantă; -tare, dură, umedă şi elastică, -moale, tare şi lipicioasă, -subţire şi are diferite culori: de la cafeniu, negru, sau negru-verzui la galben sau gri şi uneori emană un miros înţepător.La temperatura de 37 grade placa începe să intre în descompunere răspândind toxine şi otravă în circuitul sanguin şi implicit în tot corpul provocând probleme de sănătate. Acumulările de reziduri metabolice provoacă răspândirea bacteriilor şi toxinelor peste tot în organism cauzând diferite boli şi chiar decesul. Este probabil să am şi eu această placă mucoidă? Dacă mai mulţi ani la rând ai avut o dieta compusă din urmatoarele: - alimente de origine animală ( inclusiv produse lactate ) - alimente prăjite - cafea sau ceai - zahăr - faină albă - grăsimi hidrogenate ( margarină ) - mâncare încălzită la microunde - alcool - medicamente - chimicale toxice - metale grele ( inclusiv mercurul dentar ) probabil există acumulări de reziduri metabolice în colonul tau. Alimentaţia noastră este bogată în alimente cu grad înalt de procesare şi continut ridicat de aditivi chimici. Elementele nutritive şi fibrele vegetale sunt eliminate iar procesul de încălzire schimbă structura moleculară a alimentelor şi distruge viaţa şi energia. La acestea se adaugă lipsa de exerciţii fizice şi miscare în mod regulat. Tot aici se adauga şi stresul ritmului de viaţa alert al zilelor noastre şi stresul electomagnetic provocat de calculatoare, telefoane mobile, maşini, aparate, etc. Animalele sălbatice care trăiesc conform destinaţiei lor naturale nu au astfel de probleme. Aceste probleme nu sunt cauza unui accident. Stilul nostru de viaţă îndepărtat de natură este cauza lor. Moartea Incepe In Colon! Această declaraţie a fost facută de omul de ştiinţă rus, Elie Metchnikoff , deţinator al Premiului Nobel...şi.... este foarte adevarat! Fară doar şi poate, dacă vrei să trăieşti o viaţă lungă şi sănătoasă....cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este să te asiguri că ai un colon curat şi sănătos. Daca suferi de: - Sindromul Colonului Iritabil ( IBS ) - Constipaţie - Dureri de stomac - Oboseală şi lipsă de energie - Probleme digestive Este aproape sigur că ai un colon "murdar" şi plin cu toxine. De fapt, un colon plin cu toxine pesemne contribuie la aproape toate bolile de care suferă rasa umană. De Ce Un Colon Curat Este Atât De Important! Noi toţi suntem expuşi zilnic acţiunii a mii de toxine şi chimicale nesănătoase. Toate acestea le introducem în organism din hrana pe care o mâncam, apa pe care o bem, aerul pe care il respirăm şi medicamentele prescrise pe care le luam. Aceste toxine şi chimicale periculoase împreună cu alimentaţia modernă conduc la probleme digestive, constipaţie, îngrăşare, oboseală şi lipsa de energie, dureri de cap şi multe alte maladii umane oribile. Autopsiile au dezvăluit ca 80% din persoanele decedate au avut un colon înfundat cu reziduri metabolice.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPSs5h3O8xYfw8uY4sOv8Ee6er8n1X4Vhx_Kl_Rfu3q7Tl6i-lDetoxifierea organismului si prevenirea cancerului si a
recidivelor carcinogene cu Liquid Clorophyll



Verdele este culoarea dominanta a vegetatiei pe aproape tot parcursul perioadei de crestere a acesteia. Culoarea verde, caracteristica plantelor, se datoreaza pigmentului numit clorofila, care se gaseste din abundenta in frunzele plantelor. Clorofila a mai fost numita si „raza solara lichida” pentru considerentul ca absoarbe energia soarelui.


In 1915, Dr. Richard Willstätter a primit premiul Nobel pentru descoperirea structurii chimice a clorofilei, o retea de atomi de carbon, hidrogen, azot si oxigen inconjurand un singur atom de magneziu. Cincisprezece ani mai tarziu, in 1930, Dr. Hans Fisher a primit premiul Nobel pentru descoperirea structurii chimice a hemoglobinei, fiind surprins sa descopere ca aceasta avea o structura asemanatoare cu a clorofilei. Hemoglobina (alcatuita din hem si globina) este pigmentul care da culoarea rosie hematiilor (eritrocitelor) din sange. Clorofila este pigmentul verde care da culoarea plantelor.

Plantele pot obtine tot necesarul de energie pe domeniile albastru si rosu ale spectrului vizibil. Oricum, exista inca o mare parte a regiunii spectrale, intre 500-600 nm, in care foarte putina lumina e absorbita. Lumina aferenta acestor benzi spectrale se afla in regiunea corespunzatoare culorii verzi si, dat fiind ca aceasta e reflectata, plantele au culoarea verde. Clorofila absoarbe lumina atat de puternic, incat mascheaza alte culori mai putin intense. Cateva dintre aceste culori mai discrete (provenite de la moleculele unor substante precum carotenul si quercitina) se pot evidentia toamna, atunci cand clorofila din frunze dispare, culoarea verde fiind inlocuita de culorile portocalii si portocaliu-rosiatic date de carotenoide.

Un proces de importanta biologica majora in care clorofila este implicata 100% este fotosinteza, procesul biologic prin care plantele, algele, protozoarele si unele bacterii convertesc energia luminii solare in energie chimica. Energia chimica este utilizata pentru reactiile de biosinteza, precum acelea de formare a glucidelor sau acelea de fixare a azotului in aminoacizii care constituie materia prima de sinteza a proteinelor. In fine, putem spune ca aproape toate organismele vii depind de energia produsa prin fotosinteza, aceasta fiind esentiala in nutritia lor, ceea ce face din aceasta energie una capitala pentru viata de pe Pamant. Evident, se face referire la specificul de organisme autotrofe – cazul animalelor si omului. Fotosinteza este, de asemenea, responsabila si pentru biogeneza oxigenului care alcatuieste o mare parte din atmosfera Pamantului.


COMPLECSI MOLECULARI AI CLOROFILEI

Clorofila si derivatii acesteia denumiti clorofiline (reprezentand saruri de sodiu si/sau de cupru ale clorofilei) au capacitatea de a forma complecsi moleculari stabili cu anumite substante chimice nocive, unele cu actiune cancerigena, precum hidrocarburile policiclice aromatice gasite in fumul de tigara, unele amine heterociclice gasite in carnea prajita si Alfatoxina B1 (AFB1). Legatura dintre clorofila sau clorofiline si aceste substante cu potential cancerigen se refera la capacitatea de curatire a acestora din urma din tractul gastrointestinal cu ajutorul primelor, reducandu-se astfel cantitatea de subsante nocive care ajunge la tesuturile susceptibile.

Clorofilinele sunt unele dintre substantele cu cel mai pronuntat caracter antioxidant care au fost vreodata studiate. S-a demonstrat ca, substantele de tip clorofilina pot neutraliza in vitro actiunea oxidantilor. Rezultate din studiile efectuate pe animale sugereaza faptul ca suplimentarea dietei cu clorofila poate scadea stresul oxidativ indus de substantele chimice carcinogene si de radiatii.


CLOROFILA, CLOROFILINELE SI PREVENIREA CANCERULUI

Studiile experimentale au pus in evidenta si activitatea anticancerigena a clorofilei si clorofilinelor. Este cunoscut faptul ca oncogeneza (carcinogeneza), in majoritatea cazurilor, este precedata de biotransformarea unor xenobiotice chimice in compusi carcinogeni activi. Date rezultate din experimentele efectuate pe animale indica faptul ca toate clorofilinele pot creste activitatea enzimelor cu actiune specifica in biotransformare.

O alta explicatie posibila pentru mecanismul anticancerigen al unor derivati ai clorofilei este data de faptul ca acestia actioneaza ca si molecule interceptoare, blocand absorbtia aflatoxinelor si a altor substante cancerigene prezente uneori in alimente. Cand clorofilinele sunt administrate, experimental, impreuna cu un cancerigen, acestea actioneaza ca si molecule interceptoare, formand complexe reversibile cu substanta cancerigena. Cercetarile confirma ca derivatii clorofilei pot avea efect de „interceptor” in raport cu diversi cancerigeni testati.

Aflatoxina B1 (AFB1) este un cancerigen hepatic produs de anumite specii de ciuperci prezente in cereale si legume mucegaite, precum porumbul, arahidele si soia. In zonele calde, cu umiditate crescuta care nu poseda silozuri adecvate pentru depozitarea cerealelor, cantitati mari de AFB1 ajung in alimentatie, fapt asociat cu un risc crescut de cancer hepatocelular. In ficat, AFB1 este metabolizat intr-o forma capabila de a se lega de ADN, cauzand mutatii. In experimentele pe animale cu cancer hepatic indus prin AFB1, administrarea de clorofila, in acelasi timp cu expunerea la o dieta cu AFB1, reduce semnificativ efectele asupra ADN-ului produse de AFB1 in ficatul pastravilor curcubeu si al sobolanilor iar, in functie de doza, poate inhiba dezvoltarea cancerului hepatic la pastrav.


http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRaZK2NGK_a0uApA5TC3uZw7hoOtNfugx3ubq6zMgT6L5GiRhE6CLOROFILINELE SI DETOXIFIEREA

Clorofilinele joaca, de asemenea, un rol important si in detoxifierea interna a organismului, avand astfel importanta in mentinerea functiilor vitale si a sanatatii. Detoxifierea interna reprezinta totalitatea proceselor care neutralizeaza, transforma si elimina substantele nocive (daunatoare) din organism, prin unul sau mai multe din urmatoarele cai:

- respiratorie – plamani, bronhii, trahee, laringe, faringe, sinusuri si nas;
- gastrointestinala – stomac, ficat, vezica biliara, colon si intregul tract gastrointestinal;
- urinara – rinichi, uretere, vezica urinara si uretra;
- tegumentara si glandulara – glande sudoripare, sebacee si lacrimale;
- limfatica – canalele limfatice si nodulii limfatici.

Ficatul. Sub raport functional, ficatul este unul dintre cele mai importante organe cu rol in detoxifierea organismului. Glutationul, cel mai abundent compus sulfhidric din organism, are functia de a chelata si detoxifia organismul. Astfel, metalele grele, cum ar fi mercurul si plumbul, se pot combina cu glutationul. Odata complexul format, bila devine calea principala utilizata de organism pentru excretia acestuia, reducandu-se astfel cantitatea de glutation disponibila. Mai mult, celulele canceroase utilizeaza metionina din gluation pentru a se dezvolta si a prolifera. Dependenta cancerului si a tumorilor de metionina pentru dezvoltare este o conditie artificiala datorata unor tulburari pe caile metabolice de trans-sulfurare si trans-metilare. Asadar, daca disponibilitatea metioninei este redusa, va fi afectata nu doar capacitatea ficatului de a produce detoxifiere, dar va scadea si cantitatea disponibila de glutation pentru a complexa anumite substante straine (xenobiotice chimice). Studiile au demonstrat ca o deficienta de metionina poate, ea insasi, provoca aparitia cancerului hepatic, fara a mai fi prezenta vreo substanta cancerigena si, de asemenea, au aratat faptul ca deficitul in metionina permite metalelor grele sa produca efecte toxice.

Colonul. Este un segment al tractului digestiv, important in eliminarea xenobioticelor reziduale sau chiar a unor metaboliti reziduali aflati in exces (e.g.: lipide, lipoproteine, etc.). Tesuturile organismului nu pot elimina reziduurile atat timp cat colonul nu functioneaza normal. Diversele aparate si sisteme ale organismului sunt dependente unele de altele. Cand colonul functioneaza normal, organismul are asigurata eliminarea reziduurilor cu potential toxic din toate tesuturile prezente in diverse aparate si sisteme. Reziduurile din colon, in cazul unor tulburari functionale, pot conduce la disfunctiuni ale unor organe. Acest fapt este posibil prin tranzitul diverselor substante nocive din colon. Colonul afectat creeaza diverticulite care se prezinta ca mici buzunare ale peretelui colonului, cu continut de materii fecale. Daca acestea stagneaza prea mult, pot ajunge in organism, cauzand ceea ce se numeste autointoxicare. Aceste diverticule, de obicei, nu pot fi detectate in interiorul colonului prin colonoscopie. Adesea, acestea pot fi localizate la exteriorul colonului, unde nu pot fi vizualizate. In aceste diverticule („buzunare”) viscerale specifice colonului se poate acumula puroi, sange si materii fecale cu continut de substante nocive care pot tranzita in circulatia sanguina. In acest mod se realizeaza o intoxicare a organismului. Cand organismul este intoxicat, in celule nu mai pot accede nutrientii din sange, deoarece lichidul interstitial contine reziduuri aduse de limfa. Substantele nocive sunt in acest caz eliminate in parte, prin rinichi, prin piele (glande sebacee, glande sudoripare) si chiar prin glandele lacrimale.

Rinichiul. Principalul rol al rinichilor rezida in mentinerea constanta a volumului si compozitiei fluidelor biologice si, in general, a homeostaziei biochimice si homeostaziei termice. Aceasta, in conditiile in care factorii de mediu (alimentatia, temperatura, presiunea atmosferica) variaza continuu. Prin rinichi se realizeaza indepartarea din organism a unor produsi metabolici reziduali formati la nivelul celulelor si xenobiotice chimice sau derivati reziduali ai acestora. Rinichiul detine mai putin controlul cuantumului apei intracelulare din moment ce, daca acesta functioneaza in mod adecvat, fiecare celula este in mare parte autonoma, retinand ceea ce are nevoie si eliminand ce nu are nevoie, in fluidul extracelular. Rinichiul retine metabolitii necesari si, chiar mai mult, permite “libertatea” de a face mici excese. Aceasta inseamna ca rinichiul ne permite sa luam mai mult decat avem nevoie din elementele vitale – apa si sare, de exemplu – excretand exact ceea ce nu folosim. In final, putem spune ca rinichii conserva atat volumul lichidelor din corpul nostru, cat si compozitia acestora. Chiar daca exista variatii in alimentatie, consum de lichide sau activitate fizica, valorile specifice homeostaziei biochimice se mentin. Rinichiul functioneaza cu o precizie de maxim 1% in circumstante extrem de variate. Daca rinichii „cedeaza” in situatii limita, decesul are loc dupa cateva zile, datorandu-se in mare parte acumularii de produsi metabolici si reziduali toxici, care pot provoca stop cardiac. Remarcabil este si faptul ca rinichiul se poate adapta la tulburari morfofiziologice lente prin disfunctie, astfel incat este posibila supravietuirea chiar si cu 5% din functionalitatea totala a acestuia. Rinichiul are o rezistenta mai mare la boli decat (de exemplu) inima sau plamanii.

Sistemul limfatic. Cand substantele reziduale din celule sunt eliminate, acestea sunt transportate mai departe de catre lichidele circulante ale organismului: sangele si limfa. Limfa are aceeasi compozitie cu cea a sangelui, insa nu contine eritrocite. Fiecare celula din organism este scaldata de lichidul interstitial, care incorporeaza substante nutritive provenite din circulatia sanguina, alaturi de substantele reziduale eliminate de catre celule. Aproximativ 90% din apa si moleculele mici care intra in lichidul interstitial sunt absorbite de vasele sanguine mici si tranzitate prin sistemul circulator sanguin. Celelalte 10% (proteine, alte substante cu molecule mari si particule din lichidul interstitial) sunt colectate intr-o retea de vase capilare limfatice. Acestea conflueaza in vase mai mari care, in cele din urma, se varsa inapoi in circulatia sanguina. Vasele limfatice contin valve mono-directionate care au in structura tesut muscular ce pompeaza limfa prin aceste valve. In toate canalele limfatice exista valve. In vasele limfatice mari, valvele sunt prezente la fiecare cativa milimetri, iar in vasele limfatice mici, valvele sunt chiar mai apropiate. Imaginile in miscare ale vaselor limfatice arata ca, atunci cand acestea sunt umplute cu lichide, musculatura neteda din peretii vaselor se contracta automat. Mai mult chiar, fiecare segment al vaselor limfatice dintre doua valve succesive functioneaza ca o pompa automata separata. Astfel, umplerea unui segment cauzeaza contractia, iar fluidul este pompat prin valva catre urmatorul segment limfatic. Aceasta provoaca umplerea segmentului urmator care, la randul sau, cateva secunde mai tarziu, se contracta. Procesul continua pe tot parcursul sistemului limfatic pana cand lichidul este, in cele din urma, golit inapoi in sistemul sanguin, adica din ductul toracic in vena cava. Cand proviziile proaspete iau locul produsilor reziduali ai celulelor – toxine, bacterii, virusi, otravuri, etc – celulele devin mai sanatoase si la fel si noi. Indepartarea proteinelor din spatiile interstitiale este o functie absolut esentiala, fara de care am muri in 24 de ore. Cand sistemul limfatic devine suprasaturat cu materii mucoide, se creeaza o presiune ce se resimte in intregul organism. Incepe ca si o tensiune in muschi, ce devine o durere musculara o data cu cresterea presiunii. Una dintre functiile febrei este aceea de a subtia mucusul limfatic, imbunatatind abilitatea acestuia de a curge si de a trece prin peretii colonului. Toate influentele cu rol in purificarea limfei reduc febra, prin scaderea necesitatii de a utiliza acest mecanism pentru subtierea mucusului limfatic. Daca colonul nu poate asigura rata necesara de purificare a limfei, atunci organismul utilizeaza ficatul pentru a face acest lucru. Toxinele preluate de ficat sunt excretate ca si parte componenta a bilei. Cand fluxul bilei devine excesiv, aceasta se aduna in stomac, avand ca rezultat aparitia senzatiei de voma. Majoritatea plantelor detoxifiante selectate in scop nutritional au rol in epurarea substantelor toxice din limfa, motiv pentru care animalele mananca iarba atunci cand se simt rau.


Se poate deci vedea cu ce probleme se poate confrunta organismul atunci cand colonul nu functioneaza normal. In acest caz, substantele reziduale sunt retinute in sistemul limfatic. Pe masura ce acest proces continua, reziduurile se acumuleaza in tesuturile organismului, ducand la aparitia bolilor. Acest proces poate afecta orice parte a organismului, deoarece sistemul limfatic serveste toate celulele corpului.

Deoarece sistemul limfatic preia toxinele de la toate celulele organismului, functionarea optima a acestuia este importanta pentru sanatatea intregului organism. Limfa este plina de nutrienti pe care ii transporta la celule, de hormoni, de enzime. Leucocitele, limfocitele, monocitele, anticorpii si alte celule sanguine sunt capabile sa se deplaseze pe oriunde exista apa. Exact precum aerul din jurul corpului se afla in miscare constanta, lichidul limfatic in care „se scalda” celulele se gaseste, de asemenea, in miscare continua. Celulele sunt capabile sa functioneze mai bine daca lichidul limfatic este permanent reinnoit si contine concentratii optime de hidrogen, oxigen, glucoza si alti nutrienti.

Din organism, anumite toxine se pot elimina si prin intermediul transpiratiei, in urma unor activitati fizice intense sau a caldurii. Sinusurile si pielea noastra se pot constitui, de asemenea, in cai de eliminare.

Dar de ce este important sa asiguram buna functionare a sistemelor de detoxifiere ale organismului? Deoarece noi toti suntem expusi zilnic la actiunea unui numar mare de xenobiotice chimice (in limba greaca: xenos = strain; bios = viata). Xenobioticele sunt substante ajunse in organism, care nu sunt produse in mod normal si nici nu ar trebui sa fie prezente, sau substante care sunt prezente in concentratii mult mai mari decat cele uzuale. Printre xenobioticele chimice putem mentiona: aditivii alimentari, medicamentele, diversii poluanti chimici prezenti in aer, apa si alimente, generati de activitatile industriale si agricole s.a. – adica substante pe care organismul uman nu le produce singur si nici nu ar trebui sa fie prezente in corp ca si parte a unei diete normale. Pe langa xenobioticele chimice, organismele umane sunt expuse si la xenobiotice fizice (radiatii cosmice sau terestre) si chiar biologice (virusuri, bacterii, paraziti).

Efectele nocive ale xenobioticelor, indiferent de originea lor, depind de doza, frecventa sau starea de agregare a acestora. Xenobioticele pericliteaza sanatatea umana daca nu sunt transformate si eliminate. Un debut rapid al unor simptome acute poate fi produs de multe pesticide si de unele medicamente, dar in general, majoritatea xenobioticelor cauzeaza efecte negative pe termen lung, ducand la aparitia cancerului sau a altor boli. O mare parte din simptomele comune generate de xenobiotice includ dureri de cap, oboseala, exces de mucus, dureri, probleme digestive, simptome specifice alergiilor si sensibilitate crescuta fata de agenti din mediu cum ar fi chimicalele, parfumurile si sinteticele.

Organismul se debaraseaza de xenobiotice prin biotransformare. Adesea, in mod incorect, acest proces este numit metabolizarea xenobioticelor. In general, biotransformarea are ca rezultat conversia xenobioticelor liposolubile in metaboliti solubili in apa cu molecula mare, care pot fi excretat, si in mod eficient.

Nutrientii si xenobioticele chimice absorbite din intestin sunt transportate la ficat printr-un singur vas sanguin (vena porta). Daca accede in organism in cantitati mici o substanta straina, poate fi transformata complet la nivelul ficatului, inainte de a ajunge in circuitul sanguin si la alte organe (efectul primului pasaj). Xenobioticele inhalate sunt distribuite prin intermediul circulatiei sanguine la ficat. In acest caz, doar o fractiune din doza este transformata in ficat inainte de a ajunge la alte organe. Enzimele hepatice sunt responsabile pentru biotransformarea xenobioticelor, mai intai prin xenobiodegradare (prin reactii de oxido-reducere, de hidroliza) si apoi prin xenobiosinteza.


CLOROFILINELE CA DEODORANT INTERN

Clorofilinele pot fi utilizate si ca deodorant intern. Observarea in anii 1940 si 1950 a faptului ca clorofila are efecte deodorante aplicata pe ranile urat mirositoare, i-a facut pe clinicieni sa administreze clorofila pe cale orala la pacientii cu colostomii si ileostomii pentru a controla mirosul fecalelor. Cateva rapoarte de caz publicate indica faptul ca administrarea orala a clorofilei scade, la o examinare subiectiva, mirosul urinei si fecalelor la pacientii cu incontinenta.


CLOROFILINELE IN VINDECAREA RANILOR

Cercetarile efectuate in anii 1840 au indicat faptul ca solutiile de clorofiline incetinesc dezvoltarea anumitor bacterii anaerobe in tuburile de testare si accelereaza vindecarea ranilor produse experimental la animale, ducand la introducerea utilizarii solutiilor si unguentelor de uz extern cu clorofila in tratamentul ranilor deschise, persistente la oameni. La sfarsitul anilor 1940 si in 1950, o serie de studii efectuate, in mare parte necontrolat, pe pacienti cu rani cu vindecare lenta, precum ulcere vasculare si ulcere ischemice de presiune (de decubit), au raportat ca aplicarea clorofilei de uz extern favorizeaza vindecarea mai eficienta decat alte tratamente comune folosite. La sfarsitul anilor 1950, clorofilinele au fost adaugate in unguentele cu continut de papaina si uree utilizate in tratarea ranilor, cu scopul de a reduce inflamatia locala, de a favoriza vindecarea si de a controla mirosul.

Eficienta clorofilinelor - sarurile de sodiu si/sau de cupru ale clorofilei - in vindecarea ranilor a fost verificata de-a lungul timpului. Se pare ca clorofilinele sunt valoroase in special datorita actiunii lor antiaglutinante si antiinflamatoare, ele permitand utilizarea continua si indelungata a ingredientelor proteolitice, papain-ureea, care ar putea altfel cauza inflamatii si hemaglutinari la nivelul capilarelor. Rezultatele clinice favorabile par a se datora faptului ca unguentele proteolitice (cu continut de papaina, uree si clorofilina) elimina in intregime tesuturile necrotice si alte impuritati, mentinand apoi circulatia si irigarea optima a zonei respective, accelerand epitelizarea.


http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1lN0DYZLTXg5rE-1zG1W4LcicvnH4FTYmEIWAk5A7BOmqUzh0dgPreparatul terapeutic natural LIQUID CLOROPHYLL de la CaliVita

Liquid Chlorophyll - fabricat si distribuit de CaliVita International - este un supliment nutritional de clorofilina, adica saruri de sodiu/cupru ale clorofilei, extrase din frunze de alfalfa (lucerna). Clorofila este indicata pentru fortificarea organismului, purificarea sangelui, precum si pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. Clorofila este unul din suplimentele alimentare cu adevarat remarcabile. Aceasta hraneste, curata, energizeaza si fortifica in acelasi timp. Este o sursa de sanatate neegalata de nici un alt produs nutritional. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, oferindu-i, in acelasi timp, vitaminele, mineralele si aminoacizii de care acesta are nevoie.

Liquid Chlorophyll ajuta la refacerea tesuturilor, purificarea sangelui, formarea de globule rosii, vindecarea tesuturilor, asimilarea mineralelor, fortificarea generala a organismului, deodorizarea interna si neutralizarea agentilor poluanti din aer si alimente. Frunzele de alfalfa contin calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, plus toate vitaminele cunoscute. Mineralele se gasesc intr-o proportie echilibrata, ceea ce sprijina absorbtia lor.


Clorofilina din compozitia produsului ajuta, printre altele, la:

- intarirea peretilor celulari
- are calitati antiseptice
- are capacitatea de a ajuta tesutul uman sa combata si sa distruga germenii patogeni
- intarind tesutul, aceasta creste rezistenta celulelor impotriva bolilor si, in acelasi timp, inhiba dezvoltarea bacteriilor

Per ansamblu, putem realiza urmatoarea structurare a beneficiilor si modurilor de utilizare ale produsului:



Indicatii de utilizare
Administrare orala - 1 lingurita dimineata si 1 seara

Gargara (1 lingura intr-un pahar cu apa plata)

Pentru rani si ulcere

- Ajuta la purificarea sangelui - Reduce inflamatia amigdalelor - Reduce durerile cauzate de inflamatii
- Asigura fierul necesar organelor - Reduce durerile cauzate de inflamatii - Accelereaza vindecarea ranilor
- Elimina toxinele - Curata dintii si gingiile - Impiedica infectarea bacteriana a ranilor
- Ajuta in cazurile de anemie - Imbunatateste functionarea cailor respiratorii superioare - Are efect benefic asupra tesutului ulceros
- Curata si deodorzeaza tesutul intestinal - Amelioreaza durerile de gat
- Ajuta la detoxifierea ficatului - Reprezinta o excelenta gargara pentru gat
- Ajuta la refacerea organismului dupa hepatita


- Amelioreaza problemele de glicemie (diabetul)
- Amelioreaza astmul
- Amelioreaza hemoroizii
- Revitalizeaza sistemul vascular al membrelor inferioare
- Elimina mirosurile neplacute ale corpului
- Reduce venele varicoase, stimuleaza productia de lapte in timpul lactatiei

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4n9sxlgNMzpHDPk4PEO_GGGg5pQL3sFULOqInSPjNx8GkhTigComanda Liquid Chlorophyll la pret de producator :
contacteaza-ma pe blog.

vineri, 27 mai 2011

A te reconecta la sufletul tau-interviu cu Monique Tiberghien

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTDdlm0Py_3hBBBpvZwDQjBNBxXRkprYptBmwKPyIimBAlBNFQX - Monique Tiberghien, cum ajunge un psiholog educat la scoli europene sa lucreze cu sunetele sacre ale unor traditii mistice?
- Cand am decis sa studiez psihologia, stiam ca ceea ce ma intereseaza este sufletul omenesc, iar acesta nu poate fi tratat mecanic. Am avut intotdeauna incredere in vocile mele interioare si ele sunt acelea care m-au condus pe drumul meu. Acum mai bine de 30 de ani, cand eram tanar psiholog, am intalnit in Belgia un shaman nord-american care mi-a dezvaluit cate ceva despre lumea nevazuta si despre posibilitatile noastre de a intra in legatura cu ea. Acel saman mi-a aratat cum sa intru in legatura cu natura, cu padurea, cu pietrele si cu spiritele lor, ascultandu-mi propriul meu interior. In sinea mea, stiusem aceste lucruri dintotdeauna. In plus, nu gaseam nici o contradictie intre sistemul meu de credinte, european si crestin, si cel nativ al indienilor din America de Nord. Ma nascusem in sudul Frantei, in Masivul Central, intr-un sat de munte, si toata copilaria mea fusese una petrecuta pe culmi si in paduri. Ne jucam printre steiuri uriase de piatra, ne faceam casute in miniatura, din bolovani, pe crestele dimprejurul satului. Iar acum regaseam emotiile pe care le credeam disparute, ale copilariei. A fost primul pas. Am plecat apoi pentru un timp in Statele Unite, unde am fost eleva unor mari vindecatori nativi, in California si in Carolina de Nord. Acolo am invatat cu adevarat sa patrund in realitatea subtila a propriei mele fiinte si sa comunic cu natura. In culturile native este cunoscuta acea parte a fiintei omenesti pe care ei o numesc “corpul de vis”. Este un corp energetic ce permite oamenilor sa intre in legatura cu corpurile de vis ale oricarei fiinte vii, fie ea piatra, planta, animal, om sau orice altceva. Am invatat sa folosesc acest corp de vis pentru a comunica altfel cu realitatea dimprejurul meu. Mi-am dezvoltat capacitatea de clarviziune si am invatat sa folosesc puterea de comunicare a visului. Restul a venit de la sine. Dupa ce m-am intors in Europa, mi-am continuat cariera de psiholog. Facusem deja niste specializari in bioenergie si lucram cu aceste realitati subtile, insotind oamenii care aveau nevoie de acest fel de ghidare. In timpul acesta, imi aparea mereu in vise un personaj imbracat in chimono negru. Credeam ca e vreun personaj istoric sau ceva. Ii stiam si numele. Il chema Thaisen Deshimaru. Am aflat mai apoi ca era un personaj real, in carne si oase, care lucra in Franta. Era un maestru zen. La vremea aceea, habar n-aveam ce este zen. Am ajuns la el si asa am facut primii pasi in meditatia zen. In urmatorii ani, am descoperit, strat dupa strat, prin meditatie, felul in care este articulat cu adevarat psihicul omenesc. Incepusem deja sa lucrez cu vise si cu puterile sunetului. Apoi, alti ani la rand, am fost discipolul unui mare maestru sufi. Pentru sufiti, una dintre manifestarile lui Dumnezeu este sunetul. Am trecut mai tarziu si pe la scoala faimosului maestru tibetan Kalu Rimpoche, urmarind mereu aceleasi idei: felul in care sunetele sacre ale fiecarei traditii ne pot ajuta sa regasim echilibrul fundamental al fiintei omenesti. E o poveste lunga. Important este faptul ca am inteles, cum spunea al vostru Mircea Eliade, ca diferitele traditii sunt aplicatii ale aceleiasi cunoasteri care apartine umanitatii intregi, sunt forme ale aceleiasi trairi mistice a realitatii. Psihicul omenesc, asa cum il concepea stiinta la acea ora, nu era decat o particica a intregului. Eu voiam intregul si stiam ca primul lucru care trebuie facut atunci cand cineva are nevoie de sprijin psihologic este sa-l ajuti sa se reconecteze la acest intreg. Cu alte cuvinte, la sufletul sau si la divinitate.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6yN9fO3ve_6mcjlYASkNJJPm_X0QX1GJL4dqWyLY1mK-mvXk0 “Sunetele sacre spală zgura gândurilor”

- La ce folosesc sunetele sacre?Pot fi ele utilizate in viata de zi cu zi, sau doar asa, uneori, in mod ritual?
- In culturile populare, sunetul este folosit in moduri foarte practice, caci deschide portile comunicarii cu universul in care traim. Toate leacurile pe baza de plante sunt facute cu anumite cantece, care activeaza energia vindecatoare a plantei respective. Sunetul ne conecteaza la lumile nevazute, la structurile fundamentale, energetice, ale universului. De aceea, in toate religiile si credintele, a canta in templu sau in biserica sau chiar sub cerul liber este o experienta transformatoare. Atunci cand oamenii canta impreuna are loc un proces fascinant, de uniune mistica, pe care cu siguranta il cunosc si românii, caci ortodoxia are o traditie uriasa in acest sens. Exprimarea prin sunet este sacra pretutindeni, pentru ca sunetul curata corpul la toate nivelurile sale, fizic, energetic, emotional, spala zgura gandurilor negre si inalta spiritul catre sferele divine. Ceea ce facem noi nu este altceva decat a le arata oamenilor un drum la indemana oricui pentru o stare de bine interior. Ceea ce se petrece la nivel celular atunci cand intonam anumite sunete este, de fapt, o reasezare, o re-aliniere a celulelor la nivelurile lor initiale. Sunetul este energie modulata intr-un anumit fel, care re-energizeaza diferitele niveluri ale fiintei noastre. Le veti descoperi si singuri. Incercati sa intonati sunete, vocale mai ales, a, e, i, o, u, jucati-va cu ele, asa cum ar face un copil care-si descopera vocea, inventati mici melodii de cateva sunete, simple, elementare si veti simti vibratia lor in diferite parti ale corpului. Veti vedea ce efecte extraordinare poate avea aceasta joaca inofensiva. Dupa ce ati cantat cateva minute, incercati sa continuati sa intonati in gand. Veti descoperi rapid cum fiecare sunet, fiecare vocala poate fi directionata cu ajutorul mintii in corp si cum vibratia ei curata si usureaza. Daca mergeti uneori la biserica, imprumutati din liturghie un refren care va place, pe care l-ati tinut minte cu usurinta, si atunci cand simtiti ca ceva va apasa, un gand, o tristete, intonati-l fara cuvinte, doar cu vocale, jucati-va cu el. Veti fi uimiti de efecte. Copiii, atunci cand sunt singuri, fac acest lucru: isi tin de urat cantand, explorand lumea nevazuta cu ajutorul sunetelor. Toate umbrele pe care psihicul nostru le arunca in corp pot fi iluminate cu ajutorul sunetelor. De aceea cantecul este considerat sacru.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJh0-6388ocT9OF3fQ80EudMhSBgnnNPqH5tDSMSiREdsY4hVSsw Cântecele sunt fiinţe vii

- Am experimentat împreună cu şamani peruani şi în workshop-urile tale adevărate călătorii de conştiinţă pe sunet. Poţi să-mi spui mai multe despre acest subiect ? Cum funcţionează sunetul sacru ca vehicul al conştiinţei ?

Cântecul este vibraţie. Şi noi suntem vibraţie. Întregul Univers este vibraţie. Atunci când cânţi te poţi acorda cu orice vibraţie din acest univers. Cântecul schimbă realitatea la toate nivelurile. Şi, mai mult decât atât, cântecul este un fel de fiinţă vie, energetică pe care noi o creăm. Cu cât un cântec este cântat de mai mulţi oameni, cu atât devine mai puternic, căci împrumută ceva din energia celor care cântă. Este o creaţie, iar noi suntem creatorii. Orice creaţie este vie. Astfel încât există cântecele marilor tradiţii, care se cântă de mii de ani, pe care le-au cântat poate milioane de oameni cu o anumită intenţie, şi care au dobândit o enormă putere transformatoare. Aşa sunt cântecele şamanilor din junglele amazoniene, sau cele ale şamanilor nord-americani, care sunt preluate din generaţie în generaţie, sau cântecele tradiţiei sufi, sau ale tradiţiilor Indiei care au traversat perioade istorice imense, coborând din negura vremurilor. Sunt cântece a căror putere de vindecare este enormă. Atunci când cântăm un asemenea cântec, poate fi o mantră indiană, un străvechi cântec evreiesc sau o intonaţie iroqueză, ne racordăm la câmpul de energie al acelei fiinţe energetice care este cântecul, o fiinţă la a cărei energie au contribuit foarte mulţi oameni. Această fiinţă a cântecului există undeva, în dimensiunile invizibile ale fiinţei, în permanenţă şi o putem accesa oricând, folosind astfel puterea pecarea strâns-o de-a lungul timpului. Pare un proces magic, dar în realitate există un fel de fizică spirituală a fiinţei care a fost cunoscută de toate tradiţiile şi de toate culturile ancestrale ale acestei planete. Există cântece menite să ne pună în contact cu dimensiunile subtile ale fiinţei noastre, cu sufletul nostru – sau puteţi să-i spuneţi dumnezeu. Aceste câtece, care au fost folosite în temple sau în comunităţi spirituale au o forţă extraordinară, de a unifica propria noastră fiinţă, tocmai pentru că au fost folosite atât de mult. Peste puterea armonizatoare a cântecului în sine, a melodiei, se adaugă energia tuturor oamenilor care au folosit acel cântec vreodată. Aşa se explică puterea lor de a ne pune în conexiune cu nivelurile noastre spirituale. Dar, acestea sunt doar cuvinte. Trebuie să trăieşti aşa ceva pentru a putea înţelege cu adevărat despre ce este vorba.

« Corpul de vis »

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRK7P1ZRCMM0dLUj4RAoHh3CvXWPqVFcKJvKyoRdt2TTtS3uwc3mw - Înafară de lucrul cu sunetele sacre, dragă Monique, lucrezi şi cu visele. Poţi să ne spui mai mult despre acest subiect?Care sunt primii paşi în lucrul cu visele?

- Visele sunt limbajul subconstientului nostru. Cea mai mare parte a constiintei noastre se afla dincolo de granitele mintii. Mesajele subconstientului si limbajul acestuia pot fi invatate. Putem invata visarea lucida, adica sa intram pe taramul visului in mod constient, nu in timpul somnului, pentru a avea acces la intelepciunea adanca aflata acolo. Inainte, umanitatea stia sa se foloseasca de aceasta resursa si mai stia ca realitatea de-acolo este la fel de palpabila ca si realitatea obisnuita. Corpul visului de care se folosesc samanii din culturile ancestrale, pentru a comunica cu intregul univers este accesibil oricui. Toti am avut in viata noastra vise importante, care ne-au marcat, vise premonitorii care ne-au urmarit in realitatea ordinara. A invata sa ne descurcam in realitatea inefabila a visului poate aduce avantaje uriase. De pilda, putem rezolva situatii complexe in vise, iar realitatea ordinara urmeaza apoi evenimentele din starile de vis. De asemeni, in vise putem afla raspunsuri importante la problemele care ne framanta si putem dezamorsa stari psihice pe care, daca le lasam nerezolvate, pot conduce chiar la boli fizice. Lumea visului are legatura cu adancurile fiintei noastre. De-acolo razbat, pana in constienta obisnuita, intuitia, creativitatea, inspiratia si geniul. In interiorul nostru se afla resurse uriase de cunoastere si vitalitate, caci prin corpul de vis suntem in legatura cu intregul univers. Primii pasi catre aceasta lume interioara ii puteti face singuri. Inainte de a adormi, repetati-va cel putin de trei ori ca va veti aminti visul. Faceti acest lucru mai multe seri la rand, chiar daca nu va merge din prima incercare. Rugati visele sa ramana cu voi dupa trezire. Apoi, nu va treziti cu ceasul desteptator. Mai ramaneti putin in pat, cu ochii inchisi. Aveti langa voi pe noptiera, pregatit, un carnetel. Faceti-va astfel un caiet de vise pe care sa-l cititi din cand in cand. Pot aparea revelatii si intelesuri surprinzatoare. Nu lasati pe nimeni sa interpreteze visele in locul vostru. Intelesurile lumii viselor sunt foarte personale. Numai voi insiva puteti gasi adevaratul inteles. Cand nu intelegeti un vis, puneti-va intrebarea in minte si asteptati. Raspunsul va veni singur, deodata, integral, ca un inteles brusc, si niciodata ca rezultat al unui rationament. Cat despre visarea lucida, acestia sunt primii pasi. Pentru restul, va trebuie un ghid care sa va invete, prin practica, modul in care puteti intra, dupa voie, in lumea interioara a visului. Nu e greu, mai ales pentru aceia care, deja, sunt atenti la murmurul universului interior.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoVJv6mu7hJziznX60a3x4n8r_BQKDZh1_WeVItT1OGf2FGXdk- Care este legătura între lucrul cu visele şi Sunetele Sacre?

Lucrul cu visele şi lucrul cu Sunetele Sacre tind să ne conducă în acelaşi spaţiu subtil al propriei noastre fiinţe. Sunt moduri de a duce în conştienţa ordinară stări, trăiri, informaţii şi tot felul de lucruri care se află în domeniile inconştiente ale conştiinţei nostre. Dealtfel în aceasta constă dimensiunea terapeutică a stărilor de conştiinţă extinsă: aducerea în conştienţă a unor elemente inaccesbile altfel. Învăţând să lucrăm cu visele, cu sunetul sau cu orice altă abordare care expansionează conştiinţa, descoperim lucruri noi dspre noi înşine. Este o chestiune nu numai de dezamorsare a unor trauma, de vindecare interioară pe toate nivelurile, dar şi o chestiune de evoluţie spiritual. Dealtfel, aceste două lucruri, vindecarea şi evoluţia spiritual, sunt aspecte ale unui singur process interior. Adevărata vindecare vine întotdeauna din interior şi este întotdeauna legată de anvergura conştientă a fiinţei care suntem.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZ4OX5nnfs32X9ClIV0gzPOl3TI49TaH4iDoJ5RxVqaLSWgFUfmA

Puterea divina demonstrata cu ajutorul encefalografului

Iata una dintre cele mai plastice si mai profunde demonstratii a puterii sentimentelor si gandurilor, ce a fost relatata de dr. W. Jerome Stowell, medic neurolog. Iata povestea lui:.Eram un ateu convins. Eram absolut sigur ca Dumnezeu nu este altceva decat suma tuturor mintilor oamenilor si a tuturor gandurilor lor pozitive. Cat despre conceptul de Dumnezeu atotputernic, care exista mai presus de noi si care ne iubeste pe toti, avand puterea de a schimba orice in creatia sa, nu am crezut niciodata in acest tip de Dumnezeu.

Intr-o zi, am trait insa o experienta care m-a pus pe ganduri. Ma aflam intr-un laborator urias si incercam impreuna cu colegii mei sa descoperim lungimea undelor cerebrale. Am descoperit astfel un canal al lungimilor de unda, inzestrat cu o camera mach (unitate de masura) care permite separarea acestor lungimi diferite ale fiecarui individ in parte, conferindu-i acestuia o identitate mai clara decat amprentele palmelor sale. Ar trebui sa retinem cu totii acest lucru: Dumnezeu poate pastra in cer o fisa a gandurilor noastre individuale, la fel cum FBI-ul poate pastra o fisa a amprentelor noastre in fisetele sale din Washington D.C.

Ne-am propus sa facem un experiment pentru a stabili ce se intampla in interiorul creierului in momentul tranzitiei de la viata la moarte. Am ales ca subiect o femeie care a fost trimisa de familia ei la un ospiciu de nebuni, dar care a fost externata. Singura boala pe care i-au descoperit-o medicii a fost un cancer la creier, care ii afecta exclusiv echilibrul corporal. In ceea ce priveste luciditatea si starea ei mentala, femeia era exceptional de inteligenta. Stia foarte bine ca urmeaza sa moara intr-un timp foarte scurt. Am informat-o si noi de acest lucru.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSC9URgRFis7q0JjZ-wuWubXbJ-Fak7pZsEXop-JrGX0s7YaEXS_QAm instalat in salonul ei un aparat encefalograf, pentru a vedea ce se intampla in creierul ei in momentul tranzitiei de la viata la moarte. Am instalat de asemenea un microfon minuscul, de marimea unei monede de un shilling, pentru a afla daca are ceva de comentat in acest moment apoteotic.

Eu ma aflam intr-o camera alaturata, impreuna cu alti patru colegi si cu instrumentele pregatite pentru a inregistra tot ce se intampla. Aparatul nostru avea acul indreptat catre zero, aflat chiar in centrul scalei. In cele doua parti laterale, scala avea cate 500 de gradatii, pozitive in partea dreapta si negative in partea stanga. Ceva mai devreme am folosit acest aparat pentru a inregistra puterea folosita de o statie de emisie de 50 KW pentru a trimite un mesaj in jurul lumii. Acul aparatului a inregistrat cu aceasta ocazie 9 gradatii in partea pozitiva (dreapta).

Cand a simtit ca i s-a apropiat sfarsitul, femeia a inceput sa se roage la Dumnezeu. Ea i-a cerut Domnului sa aiba mila de cei care s-au folosit de ea cu atata dispret, dupa care si-a reafirmat credinta in Dumnezeu, spunandu-i acestuia ca stie ca El reprezinta singura putere vie care exista, care a existat si care va exista vreodata. L-a slavit pe Dumnezeu si i-a multumit pentru ca i-a permis sa se foloseasca de aceasta putere si sa ii cunoasca astfel realitatea, l-a spus de asemenea cat de mult il iubeste.

In camera alaturata, eram cu totii atat de fascinati de rugaciunea femeii incat am uitat complet de experimentul nostru. Ne-am uitat unii la altii si am vazut lacrimi curgand pe fetele noastre „stiintifice”. Subit, aparatul nostru (de care uitaseram cu totii) a scos un zumzet. Ne-am uitat la ac si am constatat ca acesta ajunsese la 500 de gradatii in partea pozitiva a scalei si ca incerca cu disperare sa depaseasca acest prag!

http://criss1.files.wordpress.com/2011/05/g.jpg?w=300Cu ajutorul acestui instrument, ne-am dat seama ca cerebelul unei femei singure, aflata pe patul de moarte si in comuniune cu Dumnezeu, emite o putere de 55 de ori mai mare decat cea a unei statii de emisie de 50 KW care trimite un mesaj in jurul lumii.

Pentru urmatorul experiment, am ales un subiect cat mai diferit de primul: un barbat care se afla in spitalul nostru si care suferea de o boala sociala mortala. Creierul sau era atat de atrofiat incat era pe punctul de a muri. Barbatul era practic un maniac. Dupa ce ne-am reglat instrumentele, am trimis una din asistente cu misiunea sa il enerveze pe barbat. Femeia a reusit sa ii atraga interesul asupra ei, dupa care i-a spus ca nu mai doreste sa aiba nimic de-a face cu el. Barbatul a inceput imediat sa o injure, moment in care acul aparatului nostru a inceput sa se deplaseze in partea negativa a scalei. In continuare, barbatul a blestemat-o pe femeie si a luat numele Domnului in desert. Acul aparatului nostru s-a deplasat imediat pana la ultima gradatie negativa a scalei (-500).

Am putut inregistra astfel cu ajutorul aparatelor de masurat ce se intampla in interiorul creierului uman atunci cand acesta incalca una din Cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu: „Sa nu iei in desert numele Domnului”. Am reusit sa masuram cu ajutorul aceluiasi aparat puterea pozitiva a lui Dumnezeu si puterea negativa a adversarului sau.

Am descoperit astfel ca adevarul benefic este pozitiv, iar toate gandurile nebenefice descrise perfect de Cele Zece Porunci biblice sunt negative. Daca aceste unde cerebrale pot fi inregistrate chiar si cu ajutorul aparatelor noastre obiective de masurat, cu atat mai evident este faptul ca ele pot fi inregistrate inclusiv de Dumnezeu din ceruri.http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVdOItHk1rAuZO8fnodMZsX9QIFtnifU9GN66bqk9d0zL6BAD_yQ

Iubirea de Maria Timuc

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5XnHOZkDyp3YWAawR4-jX98urgQBICRCazOzBHNwoeL9okAtWCînd cineva îţi spune “te iubesc”, simţi că-ţi cresc aripi. S-ar putea să te simţi flatat, or s-ar putea să te simţi îngrijorat pentru că nu-ţi doreşti dragostea ce-ţi este declarată. Dar, ştii tu oare că iubirea pe care o simte altul pentru tine este locuinţa conştiinţei, a inimii şi a minţii sale? Ştii tu, oare, că acela ce simte dragostea este merituosul autentic? Acela ce poate iubi este acela ce poate simţi, trăi, arde, visa şi vindeca? Ştii că “iubitorul” locuieşte în palatul de aur al dragostei atunci cînd îţi spune cu toată inima “te iubesc”? Nu despre tine este vorba în lăuntrul unei declaraţii de dragoste. Tu eşti numai un stimul. Iubirea, însă, vorbeşte despre cel ce-o simte. Despre cel ce-o exprimă. Iubirea este în starea de conştiinţă a “iubitorului”.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRubt3DuQHob8eAXY4XOWdQ7SPTRIAgoOxb_HOFLjltFyeMVW_DBgCînd îţi spune “te iubesc”, celălalt îţi vorbeşte despre locuinţa frumoasă a sufletului său. Îţi descrie locul interior din care te vede şi ochiul prin care te priveşte. Iubirea îl face neasemuit de frumos pe cel ce-o trăieşte cu întreaga fiinţă. ŞI această stare de iubire se răsfrînge, apoi, şi-n jurul lui, dar nu pentru că ar face personal ceva pentru aceasta. Iubirea nu se răsfrînge ca un efect al meritelor personale, cît pentru că ea se naşte într-un spaţiu sacru ce-l înconjoară pe acela ce iubeşte.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQknbMx5JwxfOlePVGgsX6ws6z-HDxD_6ZBm0YRR2-prAk05F1V7FcDhc4h-cbmlU2mkPUYVUELlYsSbfLANjRvPD5QyrD8aSs6dHSdVZ7iZlYv1JL1WXu9HxLOGRwJP5lCq1D1O-BCfE/s1600/OS33055.jpg Energia iubirii se transmite spontan, fascinant, tulburător, iar aceasta poate speria, poate îngrijora, poate..răni, tulbura sau poate respinge. Nu, nu iubirea respinge, căci iubirea nu respinge niciodată. Gîndurile noastre despre iubire ne îndepărtează de ea. Gîndurile noastre omeneşti îşi cresc picioare înalte pentru a fugi de iubire. Cu fiecare iritare, nefericire, judecată sau gînd negativ, ne ducem mai departe de spaţiul sacru al dragostei şi aceasta-i alegerea noastră. Cu fiecare bucurie şi cu fiecare clipă de iertare, ne apropiem de dragoste şi avem şansa extraordinară a renaşterii noastre în acela care poate spune “te iubesc”.

.http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScmtAhRI25T-qhEu94MdmMN9blC8bIODPH2bw0EJrggvda9NeG7gAr fi de dorit, ar fi de visat şi ar fi de căutat în fiecare zi starea de a fi tu “iubitorul”, căci în trăirea ta se piteşte frumuseţea şi-n puterea ta de a iubi se găseşte fericirea după care alergi neîncetat. În tine se află ochiul frumos, ca şi acela urît. Prin ochiul tău vezi “bîrna” sau “floarea” altuia. Dar, orice ai vedea, orice ai descrie, orice ai spune nu faci decît să descrii, să vezi şi să spui..cine eşti tu în lăuntrul tău. Gura îţi descrie inima şi, fie că vorbeşti de bine, or de rău, tu descrii starea de conştiinţă din care vorbeşti. Dacă spui şi simţi “te urăsc”, are asta legătură cu cel pe care-l urăşti? Nu, nu are. Deşi asta crezi. Deşi ai argumente să crezi. Îţi spui cît este de rău, de vulgar, de absurd, fanatic, nechibzuit, obraznic sau prost..”subiectul” urii tale. Dar..îl descrii din tine însuţi. În tine s-a cuibărit percepţia urii. ŞI aceasta este o stare de conştiinţă aflată la polul opus iubirii. De aceea poţi fi frumos în dragostea ta, dar..niciodată în ură. Poţi fi frumos în iertare, dar niciodată..în zbuciumul minţii tulburate. Pentru un om este firească şi tulburarea, dar să nu rămîi în ea mai mult decît ai rămîne cu degetul într-o baltă murdară. Căci..de acolo nu vei putea simţi “te iubesc” şi nu vei găsi gîndurile de dragoste pe care le visezi. Dintr-o baltă “murdară” nu poţi scoate apă bună de băut, cum dintr-o stare de spirit de “baltă” nu ai cum să simţi şi să gîndeşti dragostea. Cel ce spune “te iubesc” este fericitul şi frumosul lumii. Căci atunci el descrie “lăcaşul” interior din care priveşte obiectul iubit. De aceea nu ai un merit maret cînd altul te iubeşte, cît atunci cînd tu însuţi..iubeşti.http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxpEZwAb4CWwE4oNV7Z9Ej0tg4u0WrSzIzyMizjYyzghZ9ziDrQg

miercuri, 25 mai 2011

Ce trebuie sa stii atunci cand te prinde radarul!

7 metode de a scapa de amenda pentru radar

Multi dintre noi nu stiu ce drepturi au atunci cand sunt
opriti de politie sub pretextul depasirii vitezei legale.
In cele ce urmeaza va prezentam sapte reguli,
publicate pe site-ul e-transport.ro, pe care trebuie sa le respectati
atunci cand sunteti opriti din acest motiv:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTDigPGK6QUE_uctLC0B_r4DpI5jJabRVHnQAIcCRp_4TenaN6KA1. In momentul in care politistul va opreste pentru
depasirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE sa aiba
asupra lui si sa va prezinte:
- certificatul de omologare a aparatului radar de
catre Biroul Roman de Metrologie Legala,
- buletinul de verificare metrologica in termen de
valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii
- si autorizatia de operator radar pentru cel
care va incheie procesul-verbal.
Lipsa oricaruia din aceste documente trebuie
prevazuta de dvs. la rubrica "alte mentiuni" si este caz de
nulitate absoluta a procesului-verbal.

2. Politistii nu au voie sa mearga cu radarul mobil oprit
si sa-l porneasca atunci cand dvs. sunteti foarte aproape de el.
Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o functie
de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului.
Cat timp in partea stanga jos a fotografiei apare litera "T"
aparatul radar nu si-a terminat autotestarea si conform
normelor masuratorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea
legislatiei rutiere (mai apare si o dunga alba care este exact
peste ultima cifra din viteza prevazuta pe mijlocul fotografiei).
De asemenea, tot conform normelor metrologice, politistii
nu au voie sa foloseasca aparatul radar scos de pe suport
deoarece nu se respecta unghiul de incidenta si nici nu au voie sa
foloseasca un paravan pe care sa-l ridice la apropierea autovehiculului.

3. Aparatul radar de tip stationar nu poate fi amplasat in
apropierea unei surse puternice de radiatii electromagnetice,
adica un stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau,
cel mai des, o instalatie electrica de inalta tensiune.
Normele pentru proiectarea si amplasarea unei locuinte
prevad pentru evitarea poluarii electromagnetice amplasarea locuintei
la cel putin 200m de o retea electrica de inalta tensiune.
Deci, aparatul radar trebuie sa fie cel putin la 200 m de instalatia
electrica de inalta tensiune, in afara campului electromagnetic.
Aparatul radar stationar are lungimea fasciculului de 400-500m.
Daca acest fascicul este indreptat spre instalatia electrica de inalta tensiune
in timpul masurarii ceea ce se poate determina foarte usor din fotografie,
atunci distanta la care trebuie sa fie amplasat aparatul radar stationar creste
pana la 400-500m functie de unghi.

http://www.emaramures.ro/userfiles/Image/Foto%20Maramures/Politie/Diverse/radar.jpg4. Daca in fotografiile depuse in instanta drept probe de catre Politie
apar mai multe autovehicule simultan, verificati in toate
fotografiile distanta dintre dvs. si celelalte autovehicule.
Daca aceasta variaza de la prima fotografie la a doua, atunci
nu dvs. aveati neaparat viteza cea mare din toate si este clar ca
se incalca normele metrologice care prevad ca masuratorile
nu pot constitui probe daca circula simultan mai multe au
tovehicule
si nu se poate determina CLAR autovehiculul vizat.

5. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca
agentul care constata contraventia se numeste agent constatator.
Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea, altfel
procesul-verbal este lovit de nulitate absoluta.
Deci, daca un agent constata contraventia, dar procesu-verbal
este intocmit de un alt agent (situatia in care se transmite
viteza prin statie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare
si in urma contestatiei dvs. instanta il va anula, va anula si amenda
si punctele.

6. Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca
agentul constatator are obligatia sa aduca la cunostinta contravenientului
ca are dreptul de a avea sau nu obiectiuni pe care sa le inscrie la rubrica
"alte mentiuni" sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. Deci,
daca la rubrica "alte mentiuni" nu este completat nimic, atunci
procesul-verbal este nul de drept si instanta il va anula
si va anula si amenda si punctele.

http://www.ronduldesibiu.ro/uploads/2011/05/16_radar.JPG7. Camerele digitale amplasate pe drumuri nu sunt omologate
de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) si nu pot fi folosite
pentru determinarea vitezei legale, ci doar pentru probarea unei depasiri
neregulamentare, trecerea pe rosu la semafor si altele de acest gen.
Sistemul omologat de BRML este principiul buclei inductive:
in asfalt sunt amplasati doi senzori electromagnetici la o distanta de
5 metri unul de celalalt. La trecerea prin dreptul primului senzor
acesta imprima autovehiculului o amprenta magnetica unica.
La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculeaza viteza
si daca este mai mare decat cea legala, trimite comanda catre
camera digitala care face fotografia din spate.
Camerele care sunt prevazute cu bucla inductiva sunt doar 6 din cele 49
amplasate pana in prezent si ele se afla pe DN1 la:
Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia.
Camerele digitale din orase niciuna nu are bucla inductiva.
Se observa foarte usor care camere au si bucle inductive
prin faptul ca, pe fiecare sens, in dreptul camerelor respective lipite de
asfalt, in exteriorul asfaltului, sunt doua portiuni debeton de circa
30cm/15cm, la circa 5m una de cealalta, in care sunt incastrati senzorii.
Acestea fiind spuse, va invitam sa conduceti prudent si sa
respectati viteza legala!

Colesterol

Statisticile recente arată că peste o treime dintre români, chiar şi tineri cu vârsta sub 30 de ani, au probleme cu colesterolul mărit. Şi cum de la alimentaţie porneşte tot, să vedem ce alimente cresc colesterolul şi care reuşesc să-i stabilizeze nivelul.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJ1MQtUMrGxzz4L1lXa7tYsPsM8GcaxCb4QgFtpAbZY9hQele5Din informaţiile primite de la unii specialişti în domeniu, cărţile de sănătate citite şi alte documentări pe cont propriu am aflat, în mare, ce alimente pot să-ţi crească colesterolul şi care sunt cele mai indicate spre consum atunci când o persoană are hipercolesterolemie. Astfel am reuşit să-i fac mamei mele, care se confrunta cu aceste probleme, o listă cu alimentele pe care trebuie să le evite sau să le consume în cantităţi moderate. A avut grijă la alimentaţia ei, a luat un tratament şi colesterolul ei este sub control de atunci. O soluţie care a funcţionat de minune atât la mama mea, cât şi în cazul altor apropiaţi care au întâmpinat probleme cu colesterolul a fost tinctura de anghinare. Se găseşte la plafar, este ieftină, trebuie diluată în apă şi consumată, respectând cu exactitate indicaţiile de pe prospect. Mama mea a luat această tinctura pe o perioadă de 2 luni şi mai repetă pe parcursul anului.
Lista cu alimentele pe care trebuie să le eviţi

1. Laptele integral
2. Branza grasă (inclusiv caşcaval, brânza topită)
3. Untul
4. Smântâna
4. Cremele: de brânză, de unt
6. Mezelurile
7. Carnea grasă şi organele
8. Popcornul
9. Dressing-urile pentru salate
10. Frişca
11. Chipsurile
12. Dulciurile din comerţ
13. Produsele de patiserie
14. Alimentele prăjite
15. Ouăle, în cantităţi exagerate (nu mai multe de 2 pe săptămână).

Aşadar, alege lactatele şi cărnurile cu mai puţină grăsime, produsele făinoase (paste, pâine) preparate cu făină integrală, orezul brun, ouăle fierte moi (nu prăjite) şi mâncărurile preparate cu cât mai simplu, fără multă grăsime, fără prăjeli şi arome artificiale gen vegeta, cuburi cu gust fel de fel. Dacă vrei să dai savoare mâncării alege verdeţurile aromate în funcţie de gusturi.
Soluţii care scad colesterolul

- Ovăzul (poţi să faci terci din fulgi de ovăz, de preferat cu apă sau lapte vegetal şi aromat cu mere şi scorţişoară)
- Migdalele crude
- Nucile crude
- Seminţele de dovleac crude
- Fisticul crud
- Alunele de pădure crude
- Seminţele de floarea soarelui crude
- Capsulele cu omega-3
- Ceaiul/tinctura de anghinare
- Peştele gras: anşoa, sardine, somon, hering, macrou care sunt bogaţi în acizi graşi omega-3
- Seminţele de in pe care le poţi adăuga măcinate sau întregi în salate, iaurt, supe, mâncăruri
- Uleiul de măsline extravirgin
- Merele
- Smochine, prunele uscate şi stafidele
- Avocado
- Fasole, linte, năut, mazăre, quinoa, amarant, hrişcă
- Legumele cu frunze verzi
Photobucket

- Bananele
- Ciocolata neagră cu peste 70% cacao, dar în cantităţi moderate.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQh_ZHGzAmdm4cP0wLtvJFLyvg5ZdFIkc3_HRZ73Hp-FYegzoKJComanda CHOLESTONE (medicament naturist pentru normalizarea valorilor colesterolului)

sâmbătă, 7 mai 2011

Citate Maica Tereza

http://i937.photobucket.com/albums/ad211/reclama2/mama3.jpg Pune credinta in lucrurile mici pe care le faci, pentru ca in ele sta puterea ta.
• Sa fii nedorit, neiubit, neingrijit, uitat de toata lumea cred ca e o foame mai mare, o saracie mai mare decat a celora care nu au ce sa manance.
• Sa nu credeti ca dragostea, pentru a fi adevarata, trebuie sa fie extraordinara. Lucrul de care avem nevoie e sa iubim fara ca asta sa ne oboseasca.
• Nu asteptati lideri. Faceti ce e de facut singuri, fiecare in parte.
• Chiar si cei bogati sunt infometati de dragoste, de ingrijire, de dor, de a avea pe cineva care sa fie doar al lor.
• De fiecare data cand zambesti cuiva, este un gest de dragoste, un dar catre acea persoana, un lucru frumos.
• Dumnezeu nu-ti cere sa reusesti, El vrea doar sa incerci din tot sufletul.
• Lucrurile bune sunt zalele care formeaza lantul iubirii.
• Eu sunt un mic creion in mainile unui Dumnezeu scriitor care scrie o scrisoare de dragoste lumii.
• Nu ma rog petru succes, cer doar credinta.
• Am descoperit paradoxul ca, daca iubesti pana cand doare, acolo nu exista durere, ci si mai multa dragoste.
• Stiu ca Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Mi-ar placea doar ca El sa nu aiba chiar atata incredere in mine.
• Incerc sa dau saracilor contra dragoste ceea ce bogatii ar cumpara contra unei sume de bani. Nu, nu as atinge un lepros pentru o mie de lire sterline, dar l-as vindeca pentru dragostea Lui Dumnezeu.
• Daca nu avem pace, e pentru ca am uitat ca apartinem unul altuia.
• Daca vrem ca un mesaj de dragoste sa fie auzit, el trebuie sa fie trimis. Pentru a tine o candela aprinsa, trebuie sa turnam ulei in ea.
• In viata asta nu putem face lucruri marete. Putem face doar lucruri marunte cu enorma dragoste.
• Este un gest regesc sa ai grija de cei cazuti.
• Este o saracie sa decizi ca un copil sa moara pentru ca tu sa traiesti asa cum vrei.
• Nu e magnitudinea gesturilor noastre, ci cantitatea de dragoste cu care le-am facut, ceea ce conteaza.
http://people.sunyulster.edu/RSVP/images/helping_hand3.gif Iisus a spus sa ne iubim unii pe altii. El nu a spus sa iubim toata lumea.
• Voicunea e o plasa a dragostei in care poti prinde suflete.
• Cuvintele de bine pot fi scurte si usor de rostit, dar ecourile lor sunt infinite.
• Haideti sa ne intampinam mereu unul pe altul cu zambete, pentru ca zambetele sunt inceputul iubirii.
• Haideti sa insistam pe strangerea de fonduri de dragoste, bunatate, intelegere, pace. Banii vor veni de la sine daca prima oara cautam Imparatia Lui Dumnezeu – restul vor fi date.
• Sa nu fim multumiti doar atunci cand dam bani la saraci. Banii nu sunt suficienti, bani pot fi primiti, dar oamenii au nevoie de inimile voastre, au nevoie sa-i iubiti. Asa ca risipiti dragoste peste tot pe unde mergeti.


• Singuratatea si sentimentul ca esti nedorit sunt cea mai mare saracie.
• Dragostea incepe prin grija pe care le-o acordam celor de aproape, celor de acasa.
• Iubirea este un fruct care se coace in orice anotimp, si poate fi ajuns de mana oricui.
• Imprastie dragoste oriunde te duci. Sa nu lasi pe nimeni sa te intalneasca fara sa plece mai fericit.
• Foamea de dragoste este mult mai greu hranita decat foamea de paine.
• Miracolul nu e ca noi facem toate astea, ci faptul ca suntem fericiti facand-o.
• Succesul iubirii e actiunea de a iubi, si nu rezultatul acesteia. Fireste ca e normal ca, atunci cand iubesti pe cineva, sa doresti ce e mai bun pentru acea persoana; insa daca acest lucru se va intampla sau nu, nu determina valoarea sentimentelor tale.
• Mereu exista pericolul ca facem treaba asta doar de dragul de-a o face. Aici intervine respectul si devotarea si dragostea – ca o facem pentru Dumnezeu, pentru Hristos, si de aceea incercam sa ne facem treaba in cel mai frumos mod cu putinta.
• Trebuie sa existe un motiv pentru care oamenii bogati traiesc bine. Trebuie ca au muncit pentru asta. Ma supar doar atunci cand vad risipa. Cand vad oameni aruncand lucruri pe care noi le-am putea folosi.
• Suntem toti creioane in mana Lui Dumnezeu.


http://www.cristianmagura.ro/wp-content/uploads/2011/04/religie-230x170.jpgAvem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.
• Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop.
• Nu putem sti niciodata tot binele pe care il poate face un zambet.
• Noi, cei care nu vor, condusi de cei care nu stiu, facem imposibilul pentru nerecunoscatori. Am facut atat de multe, pentru atat timp, primind atat de putin in schimb, incat suntem calificati acum sa facem totul din nimic.
• Cuvintele care nu duc mai departe lumina lui Christos, ingroasa intunericul.http://criss1.files.wordpress.com/2011/05/rugaciune_tn.jpg?w=225