Prezenta de germeni si de puroi in caile urinare. infectiile urinare sunt extrem de frecvente. La copil, ele sunt provocate de anomaliile congenitale (ingustarea congenitala a ureterei, megauretera, refluxul vezicoureteral).
.simptome si semne -Toate organele genitourinare pot fi atinse: testiculul si epididimul (orhiepididimita), prostata (prostatita), uretra (uretrita), vezica (cistita), bazinetul rinichiului (pielonefrita) etc. Simptomele infectiiJor urinare depind de organul atins. Cel mai des este vorba de tulburari de mictiune: arsuri, dureri, mictiuni frecvente chiar, in cazul infectiei unui tesut (prostata, testicul, rinichi) sau de retentie a urinei infectate (in vezica, in rinichi), febra ridicata, asociata uneori cu frisoane.
Diagnostic -Acesta se pune in urma examenului citobacteriologic al urinei (E.C.B.U.), care permite sa se puna in evidenta germenele responsabil -cel mai des Gram negativ (escherichia coli, de exemplu) si asociat cu numeroase leucocite alterate (puroi) - si in urma efectuarii numaratorii; numarul de germeni trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu 10000 pe milimetru cub de urina pentru a afirma realitatea infectiei.
Complicatii -Daca infectia nu este tratata destul de rapid sau eficace, uneori apar complicatii: abces al testiculului sau al prostatei la barbat, abces al rinichiului, pionefroza (supuratia tesutului renal si a cailor urinare adiacente), flegmon perinefretic. In plus, infectia poate fi agravata de o stare patologica preexistenta ca diabetul sau imunopresia (SIDA).
Tratament -Acesta comporta o antibioterapie aleasa in functie de rezultatele antibiogramei, precum si tratarea unei eventuale cauze favorizante, care ameninta cu recidiva infectiei urinare. Este posibil, in caz de cistita recidivanta, sa se urmeze o antibioterapie preventiva luand in fiecare zi, sau la 2-3 zile, antibiotice in foarte mici cantitati, timp de mai multe luni in continuare.
URX - Rinichi si tract urinar sanatos
Rinichii, uretrele (cele doua canale ce leaga rinichii de vezica urinara), vezica urinara si uretra formeaza tractul urinar. Cand nu ne imbracam adecvat conditiilor atmosferice, cand stam o perioada indelungata pe o suprafata rece sau intr-o incapere friguroasa, temperatura corporala scade, circulatia sangelui devine mai dificila si prin urmare agentii patogeni pot coloniza cu usurinta tractul urinar. Un aport scazut de lichide poate agrava problemele, de asemena si retentia de urina, un obicei nesanatos intalnit din pacata la multe persoane.
Produsul URX contine un complex de ingrediente benefice printre care: merisor (cranberry), urzica, buchu, nasturel, strugurii ursului, D-manoza si Vitamina C. Selectia acestor componente a fsot precedata de o cercetare foarte minituasa in care principalul obiectiv a fost mentinerea sanatatii tractului urinar.
Ca rezultat al unor cercetari detaliate, cercetatorii CaliVita au combinat urmatoarele ingrediente:
Merisorul - impiedica acumularea de agenti patogeni in tractul urinar, poate influenta benefic pH-ul urinei, ajutand la mentinerea sanatatii tractului urinar. Merisorul nu are numai proprietati antiadezive, ci inhiba si rezistenta bacteriilor.
D-manoza - moleculele de D-manoza pot lega bacteria E. coli, ceea ce poate ajuta la eliminarea acesteia din tractul urinar. D-manoza ajuta la eliminarea bacteriilor fara a omori nici macar o singura bacterie, daunatoare sau benefica organismului, deci nu distruge nici milioanele de bacterii „prietenoase” din tractul gastro-intestinal.
Urzica - datorita efectelor sale diuretice contribuie la mentinerea sanatatii rinichilor si la functionarea normala a tractului urinar inferior. Frunzele de urzica au efect antidiuretic. Ajuta organismul sa elimine acidul uric si bacteriile cauzatoare de infectii urinare.
Nasturelul(Nasturtium Officinale) - contine cantitati mari de glucozinolat, fosfati, iod, fier, vitamina C si uleiuri volatile. Este eficient in infectiile bacteriene, mai ales cele care afecteaza pielea si tractul urinar. Buchu - frunzele de Buchu au o istorie indelungata in utilizarea lor ca dezinfectant urinar si diuretic natural. Buchu a fost utilizat in infectii si inflamatii ale tractului urinar, precum si in inflamatiile prostatei. Frunzele plantei Buchu contin 1-3,5 % uleiuri volatile si flavonoide. Actiunea antiseptica asupra tracului urinar se datoreaza tocmai acestor uleiuri volatile, principalul fiind monoterpen disofenolul.
Strugurii ursului - planta numita strugurii ursului (Uva ursi) are o traditie indelungata in utilizarea ei in cazuri de infectii urinare. Este utilizata ca astringent, ca un diuretic mediu si pentru efectele sale benefice in infectiile urinare. Principala substanta din Uva ursi este glicozid arbutina care reprezinta 10% din greutatea plantei. Hidrochinona si metilarbutina derivate din aceasta substanta sunt agenti antibacterieni puternici. Uva ursi, desi este deseori promovata ca diuretic, serveste mai degraba ca un antiseptic urinar. Dupa ce hidrochinona si metilarbutina sunt absorbite in tractul intestinal, se leaga de alti compusi din urina (daca urina este alcalina) formand alte doua substante chimice care omoara sau inhiba bacteriile din tractul urinar. In Germania, Uva ursi este aprobata ca antiseptic urinar.
Vitamina C - obtinuta din citrice are numeroase proprietati benefice binecunoscute. In acest caz, contribuie la indepartarea infectiei prin acidificarea urinei, creand astfel un mediu care inhiba dezvoltarea bacteriilor. Vitamina C lupta impotriva infectiilor urinare si prin fortificarea generala a sistemului imunitar.
Toate aceste ingrediente active sunt completate de efectele benefice ale vitaminei C si ale celorlalte plante din compozitei, nasturel, buchu, strugurii ursului. Astfel a fost creat primul produs CaliVita care ofera o protectie completa a tractului urinar si rinichilor - URX.
Cui se recomandă URX?
Tuturor celor care:
... sunt susceptibili la raceli...
... frecventeaza bazinele de inot sau strandurile...
... nu se imbraca adecvat in anotimpul rece...
... nu beau suficienta apa...
... considera ca protectia tractului urinar este foarte importanta!
Exista situatii in viata de zi cu zi cand trebuie sa acordam o atenţte sporita tractului urinar:
... cand mergem sau stam pe o suprafata rece
... cand nu stim cum e vremea afara
... cand asteptam prea mult sa mergem la WC (chiar dacă nu vrem lucrul asta)
Infectiile tractului urinar sunt o problema de sanatate serioasa si afecteaza anual milioane de oameni in intreaga lume. Statisticile mondiale mentioneaza faptul ca infectiile urinare sunt printre cele mai des intalnite infectii, ocupand locul doi in ceea ce priveste infectiile obisnuite ale organismului.
In mod normal, urina este sterila, neavand bacterii, virusuri sau ciuperci, continand insa saruri si reziduuri ce se elimina din organism. In general, infectia apare atunci cand o bacterie patrunde in tractul urinar si se multiplica. Cauzele infectiilor urinare difera de la un organism la altul si sunt mai frecvent intalnite la femei decat la barbati. Specialistii estimeaza ca aproximativ 43% dintre femeile cu varsta intre 14 si 61 de ani au avut cel putin o data infectie urinara.
Printre cele mai obisnuite simptome ale infectiilor urinare se numara: necesitatea urgenta de a urina, necesitatea de a urina mai frecvent decat in mod obisnuit, senzatia de golire incompleta a vezicii, de usturime, crampe sau durere in timpul urinarii sau imediat dupa, iar in cazul femeilor varstnice, chiar incontinenta urinara. O infectie urinara netratata prompt poate duce la infectia rinichilor.
Majoritatea infectiilor urinare (aproximativ 90%) sunt cauzate de bacteria Escherichia coli (E. coli) care, in mod obisnuit, traieste in colon. Alte microorganisme care pot cauza infectii sunt Chlamydia si Mycoplasma. Specialistii au remarcat faptul ca aceste microorganisme au devenit din ce in ce mai rezistente la tratamentul cu antibiotice din prima linie.
Suplimentul alimentar URX reprezinta o alternativa naturala pentru sanatatea vezicii si a tractului urinar, avand in compozitie plante cu o traditie indelungata a utilizarii lor.
Mod de folosire URX: Se administreaza 2-4 tabelete de URX zilnic sau conform recomandarilor.
Continut URX pe tableta:
- D-manoză ● 150 mg
- Extract din fructe de merişor ● 100 mg (std. 30% polifenoli)
- Vitamina C ● 20 mg
- Extract din frunze de năsturel 4:1 ● 17 mg
- Extract din frunze de urzică ● 100 mg (std. 1% acid silicic)
- Extract din frunze de buchu 4:1 ● 30 mg
- Extract din frunze de strugurii ursului 4:1 ● 100 mg
Comanda la pret de producator produsele naturiste prezentate in articol:
Lasa-mi mesaj pe blog.
Un comentariu:
[...] Un blog post grozav: http://criss1.wordpress.com/2011/05/31/infectie-urinara/ In plus poti arunca o privire pe acest post: [...]
Trimiteți un comentariu