luni, 27 iunie 2011

Papadia

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTk_-qC7FfCrPRTOFPkyWVL2q3xGHviOsV2Rl9G5e72ntsFnB9xmQPapadia este un izvor de vitamine (A, B, C, si D), proteine, glucide, dar si tanin, sterol colina si acid cafeic. De la papadie se folosesc atat frunzele cat si radacinile, ambele fiind bogate in substantele enumerate mai sus.</P.
Ceaiul de papadie este recomandat tuturor persoanelor care sufera de dereglari glandulare. Se mai recomanda:
• in obezitate
• cand suferiti de boli de ficat

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQAlGw80TQpxkoO7W1NZWkBfaXJRu7KVq7or9sT9Pn7-gx40MOkAre foarte multe efecte benefice printre care:
• mareste secretia de bila
• normalizeaza circulatia sangelui
• are actiune diuretica
• elimina toxinele din corp
• creste pofta de mancare
• bolile de piele se vindeca mult mai repede cand consumati ceai de papadie
• amelioreaza reumatismul si guta

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvP_WHnK8B2-ODf_7Wr4p5O1KsUvHAA0676jTwm32hxFRJ4DvmCeaiul se prepara din infuzie de frunze uscate (o lingurita la o cana de apa). Pentru a se face simtite efectele papadiei trebuie sa consumati doua cani de ceai pe zi. Papadia are un efect dietetic, depurativ, intra de asemenea in compozitia ceaiurilor gastrice si hepatice.

Unele persoane apreciaza mai mult frunzele proaspete, pe care le consuma sub forma de salate alaturi de alte plante de sezon: salata verde, spanac, ceapa verde etc.http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1FN_9NzEK7v3Qna99JCGeqEqkeWkrAxT-Ik_tYXMuO5vcv992

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu