1. Puterea respiratiei
Temelia circulatiei este un sistem sangvin sanatos, sistemul care transporta oxigenul si substantele hranitoare spre toate celulele corpului vostru. Respiratia este butonul care apasa functionarea acestui sistem. Felul in care va oxigenati corpul in intregime stimuleaza procesul electric al fiecarei celule, dar respiratia nu controleaza numai oxigenarea celulelor, mai controleaza si circulatia lichidului limfatic care contine globulele albe cu rol de protectie a organismului.
Sistemul limfatic este considerat dupa unii sistemul de canalizare al corpului. Fiecare celula din organism este inconjurata de limfa. Aveti in organism de 4 ori mai multa limfa decat sange. Iata cum functioneaza sistemul limfatic. Sangele este pompat din inima prin artere catre capilarele subtiri si permeabile. Sangele transporta oxigen si substante hranitoare catre capilare, de unde sunt apoi difuzate in acest fluid din jurul celulelor, numit limfa. Celulele care stiu exact de ce au nevoie, iau oxigenul si apoi excreta toxine , o parte din acestea trecand inapoi in capilare. Insa celulele moarte, proteinele din sange precum si alte substante toxice trebuie sa fie indepartate de sistemul limfatic. Iar sistemul limfatic este pus in functiune prin respiratia profunda.
Celulele corpului depind de sistemul limfatic, aceasta fiind singura cale de evacuare a cantitatilor mari de material toxic si lichid in exces, care restrang cantitatea de oxigen.
Lichidul trece prin nodulii limfatici, unde sunt neutralizate si distruse celulele moarte si alte substante toxice, cu exceptia proteinelor din sange. Ce importanta are sistemul limfatic? Daca el ar fi inchis timp de 24 de ore, ati fi morti ca urmare a blocarii proteinelor din sange si a lichidului in exces din jurul celulelor.
Sistemul sangvin are o pompa care este inima, dar sistemul limfatic nu are asa ceva. Singurul mod in care sistemul limfatic este pus in miscare, este prin respiratie si miscare musculara. Asa incat, daca vreti sa aveti un sistem circulator sanatos cu o limfa eficienta si un sistem imunitar eficient, trebuie sa respirati adanc si sa faceti miscari care sa le stimuleze. Uitati-va cu atentie la orice program de sanatate daca nu va invata intai si intai cum sa va curatati organismul prin respiratie eficienta. Dr. Jack Shields, un extrem de apreciat limfolog, a facut un studiu de cercetare a sistemului imunitar si a introdus camere video in corpul unor oameni sa vada ce stimuleaza sistemul limfatic. Cea mai eficienta cale s-a dovedit a fi respiratia diafragmatica adanca. Aceasta creeaza un fel de vacuum care absoarbe limfa prin circuitul sangvin si mareste viteza cu care corpul elimina toxinele. De fapt, prin respiratie profunda si exercitiu fizic, acest proces este de 15 ori mai rapid.
Acesta este si motivul pentru care sisteme de sanatate precum yoga se concentraza atat de atent asupra respiratiei sanatoase. Nu exista ceva mai bun pentru curatarea corpului.
Problema este ca cei mai multi oameni nu stiu cum sa respire. Tony Robbins recomanda urmatoarea formulade respiratie: un timp inspirati, 4 timpi tineti aerul si doi timpi expirati. De ce trebuie sa expirati de doua ori mai mult decat inspirati? Pentru ca in timpul expiratiei eliminati toxinele prin sistemul limfatic. De ce tineti aerul de 4 ori mai mult? Pentru ca asa puteti sa va oxigenati sangele si sa va activati sistemul limfatic.
Celalta componenta esentiala a procesului de respiratie sanatoasa este gimnastica aerobica zilnica.
2. Hrana
Al doilea secret este sa mancati alimente cu continut ridicat de apa. Nu sunt decat de 3 feluri pe planeta noastra: fructe , legume si seminte incoltite. Toate acestea va vor furniza din abundenta apa substanta care curata si care este datatoare de viata. Atunci cand cineva se hraneste cu alimente cu continut scazut de apa, aproape este garantata functionarea nesanatoasa a organismului. Dupa cum a afirmat medicul Alexander Bryce in cartea sa The laws of Life and Health(Legile vietii si sanatatii): Atunci cand in organism intra prea putin lichid, sangele pastreaza o greutate specifica mai mare, iar substantele toxice provenite din regenerarea celulelor si tesuturilor, sunt incomplet eliminate. Astfel organismul este intoxicat cu propriile excretii si nu sunt prea multe de spus decat ca principala cauza este cantitatea insuficienta de lichid care nu a reusit sa scoata in forma de solutie reziduurile provenite de la celule
Dieta voastra ar trebui sa va ajute organismul in procesul de curatire si nu sa vi-l impovareze cu o hrana nedigerabila. Acumularea reziduurilor in organism favorizeaza aparitia bolilor.
Al treilea secret al unui trai sanatos este principiul combinarii eficiente a alimentelor. Unele alimente nu pot fi mancate pur si simplu impreuna cu altele. Fiecare tip de hrana are nevoie de un anumit tip de suc gastric si nu toate sucurile gastrice sunt compatibile. De exemplu mancati carne in combinatie cu cartofi? Dar branza cu paine, sau lapte cu cereale sau peste cu orez? Ce ati zice daca ati auzi ca aceste combinatii sunt total distructive pentru sistemul vostru intern si va vlaguiesc de energie?
Alimentele care contin amidon (orez, paine, cartofi si altele) au nevoie de un mediu digestiv alcalin/bazic care este furnizat initial in gura de enzima ptialina. Alimentele care contin proteine (carne, lactate, alune, seminte si altele de acest fel) au nevoie de un mediu acid pentru digerare acidul clorhidric si pepsina. Exista in chimie o lege care spune ca doua medii cu efect contrar (acizi si baze) nu pot actiona in acelasi timp. Se neutralizeaza unul pe celalalt. Daca mancati o proteina impreuna cu un amidon, digestia este ingreunata sau complet blocata. Hrana nedigerata este un mediu fertil pentru bacterii care o fermenteaza si o descompun, dand nastere astfel la tulburari digestive si gaze.
Combinatiile de alimente incompatibile va secatuiesc de energie si orice fenomen care provoaca pierdere de energie este potential generator de boala.
Atunci cand alimentele sunt combinate necorespunzator in tractul digestiv, timpul necesar digestiei este de 8, 10, 12 sau 14 ore, cateodata chiar mai mult. Atunci cand alimentele sunt combinate corect, organismul este capabil sa-si faca datoria in 3-4 ore astfel incat nu trebuie sa va risipiti energia pe digestie.
Alt secret al programului de viata sanatoasa este principiul consumului efectiv de fructe. Fructele constituie hrana perfecta. Pentru digerarea lor este nevoie de foarte putina energie oferind in schimb rasplata cea mai mare. Singura hrana de care are nevoie creierul este glucoza. Fructele constau in primul rand din fructoza (care poate fi transformata cu usurinta in glucoza) si cel mai adesea contin 90-95% apa. Aceasta inseamna ca pot curata si hrani in acelasi timp. Singura problema cu fructele este ca cei mai multi oameni nu stiu cum sa le consume pentru ca organismul sa foloseasca eficient substantele lor hranitoare. Intotdeauna trebuie sa mancati fructele pe stomacul gol. De ce? In primul rand pentru ca fructele nu sunt digerate in stomac ci in intestinul subtire. Fructele trec prin stomac in cateva minutesi ajung in intestine unde isi elibereaza zaharurile. Daca in stomac se afla deja carne sau cartofi ori amidon, fructele raman prinse acolo ca intr-o capcana si incep sa fermenteze. Cel mai bine este sa mancati fructe sub forma de suc proaspat stors.
Alt secret al vietii sanatoase este mitul proteinei. Ati auzit vreodata spunandu-se ca daca spui o minciuna destul de mare un timp indelungat, mai devreme sau mai tarziu, oamenii vor ajunge sa te creada? Bine ati venit in lumea minunata a proteinelor!! Niciodata nu s-a spus o minciuna mai mare decat aceea ca fiintele umane au nevoie de o dieta bogata in proteine ca sa-si pastreze o bunastare si o sanatate optima. Unii cred ca au nevoie de proteine ca sa-si mareasca rezistenta. Altii le consuma ca sa-si intareasca oasele. Excesul de proteine are exact efectul opus in fiecare din aceste cazuri. Haideti sa gasim un model optim pentru cantitatea de proteine de care aveti nevoie cu adevarat. Cand credeti ca au oamenii mai multa nevoie de proteine? Probabil atunci cand sunt prunci. Natura Mama ofera o hrana laptele matern - care furnizeaza sugarului tot ce are nevoie. Cam ce procent din laptele matern credeti ca este reprezentat de proteine 50%, 25%, 10%? Prea mult in toate cazurile. Laptele matern contine 2,38% proteine la nastere si se reduce la 1,2-1,6% in decurs de 6 luni. Asta-i tot. De unde atunci ideea ca fiintele umane au nevoie de cantitati masive de proteine?
Care este cel mai maret plan de marketing din lume? Este acela prin care-i faci pe oameni sa creada ca vor muri daca nu-ti folosesc produsul. Acelasi lucru s-a intamplat si cu proteinele.
Ce foloseste organismul vostru pentru a obtine energie? Mai intai fructoza din fructe, legume si muguri germinati. Apoi amidon. Apoi grasimi. Ultimul lucru de care are nevoie pentru a produce energia este proteina. Cam atat despre acest mit. Excesul de proteina provoaca in organism exces de azot care provoaca oboseala. Cei care se antreneaza umflandu-si corpul cu proteine nu sunt recunoscuti pentru calitatile lor de maratonisti. Sunt prea obositi. Inca ceva, consumul exagerat de proteine este mereu legat de osteoporoza, inmuierea si slabirea oaselor. Oasele cele mai zdravene de pe planeta noastra le au vegetarienii.
V-as putea oferi 100 de argumente impotriva consumarii carnii ca sursa de proteine, pentru ca este lucrul cel mai rau pe care il puteti face. Unul din subprodusii metabolismului proteinelor este amoniacul de exmplu. In primul rand carnea contine concentratii mari de acid uric. Acidul uric este unul din produsele reziduale sau excretorii rezultate din functionarea celulelor vii. Rinichii extrag acid uric din circuitul sangvin si il trimit mai departe in vezica urinara pentru a fi eliminat impreuna cu ureea sub forma de urina. Daca acidul uric nu este eliminat din sange imediat si in totalitate, atunci cand este in exces se depune in tesuturile organismului ducand mai tarziu la aparitia gutei si a calculilor biliari, nemaivorbind de suferinta pe care o provoaca rinichilor. La bolnavii de leucemie se constata de obicei concentratii mari de acid uric in sange. O bucata potrivita de carne contine 0,9072 grame de acid uric. Organismul vostru poate elimina aproximativ 0,5184 grame de acid uric pe zi. In plus, stiti ce anume da gust carnii? Acidul uric de la animalul mort acum si din care voi mancati. Daca va indoiti de acest lucru incercati sa mancati carne taiata cuser, inainte sa fie condimentata. Pe masura ce este scurs sangele, este eliminat in mare masura si acidul uric. Carnea fara acid uric n-are nici un gust. Cu asa ceva va incarcati organismul? Cu acidul care in mod normal este eliminat in urina unui animal? Mai mult de atat, carnea contine din plin bacterii de putrefactie. Daca va intrebati cumva ce sunt bacteriile de putrefactie, acestea sunt germeni din colon. Dupa cum explica dr. Jay Milton Hoffman in cartea sa Veriga lipsa din curriculum medical care este chimia alimentara in relatia ei cu chimia organismului Atunci cand animalul este viu, procesul osmotic din colon impiedica bacteriile de putrefactie sa patrunda in organismul animalului. Cand animalul moare, procesul osmotic dispare si bacteriile de putrefactie migreaza prin peretii colonului in carne. Acestea inmoaie carnea. Ati observat ca se lasa carnea la fezandat? Ceea ce o fezandeaza sau o inmoaie sunt bacteriile de putrefactie. Iata ce spun alti experti despre bacteriile din carne: Bacteriile din carne sunt identice cu cele din balegar si sunt mai numeroase in anumite feluri de carne decat in balegarul proaspat. Toate felurile de carne se infecteaza cu germeni din balegar in timpul taierii si numarul lor creste cu cat carnea este pastrata mai multa vreme.
Cele 5 reguli-adevaruri ale vietii
Cherie Carter-Scott este cu siguranta un nume remarcabil in psihologia motivationala actuala. Este doctor in dezvoltarea umana si organizationala, cu o experienta profesionala ce insumeaza aproape 30 de ani.
Regula nr. 1: Vei primi un corp
Regula nr. 1: Vei primi un corp
SXC.hu
Un adevarat cunoscator al naturii omenesti, Cherie Carter-Scott poate fi considerata un guru al vremurilor contemporane. Una din cartile care au consacrat-o in literatura motivationala este cartea "If Life Is A Game, These Are The Rules", o lectura extrem de interesanta pentru cei preocupati sa descopere detalii si adevaruri la fel de interesante despre personalitatea si comportamentul uman, despre interactiunea si comunicarea dintre oameni, despre relatiile pe care le stabilim cu ceilalti.
Corpul pe care il primesti la nastere este unic si, indiferent daca iti place sau nu, este al tau pe toata durata vietii. Fii de acord cu el, accepta-l, primeste-l. Nu vei mai primi un altul de-a lungul acestei existente pe pamant. Iar ceea ce este cu adevarat important este ceea ce se afla inlauntrul tau, dincolo de trupul fizic. Nu sunt doar vorbe. Vei afla acest lucru la sfarsitul lui, scrie garbo.ro.
Regula nr. 2: Ti se vor da lectii
Regula nr. 2: Ti se vor da lectii
SXC.hu
Pentru ca ai fost trimis in viata si ti s-a dat un corp, vei primi in continuare si lectii. Viata este un sir nesfarsit de lectii din care, indiferent de varsta, sex, viata, timp si perioade temporale, vei avea de invatat de fiecare data.
Cu fiecare zi care trece, vei avea cate ceva de invatat. Cu fiecare zi care trece, vei acumula experienta de viata. Cu fiecare zi care trece, te vei lovi de cate ceva. Vei fi nevoit sa inveti, vei vrea sa inveti. Iar traversarea acestor lectii, acumularea de experienta dau de fapt sens existentei tale.
Regula nr. 3: Nu exista niciodata greseli. Doar lectii
Regula nr. 3: Nu exista niciodata greseli. Doar lectii
SXC.hu
Incercarile, reusitele, dar si greselile fac parte din lectiile pe care le ai de invatat. Victoriile fac parte din lectii. Experientele nefericite si nereusite fac parte din lectii.
Greselile sunt iminente, poate chiar necesare pentru a atinge intelepciunea spirituala. Este important sa-ti percepi greselile personale, dar si pe ale altora ca facand parte integranta din procesul de invatare.
Este important sa iesi din ele cu fruntea sus si cu zambetul pe buze - zambindu-ti tie, zambind celorlalti, iertandu-te, iertandu-i pe ceilalti, aratand compasiune, aratandu-ti compasiune. Iertarea inseamna stergerea datoriilor emotionale, eliberarea de orice resentiment sau sentiment de vina. Iertarea nu inseamna doar o lectie in plus, ci o lectie invatata, un pas urias spre ceea ce ti-ai propus.
Regula nr. 4: Lectia se repeta pana cand este invatata
Regula nr. 4: Lectia se repeta pana cand este invatata
SXC.hu
Lectiile sunt repetate pana la invatarea lor completa. Mai mult ca sigur ca asa este. Lectiile se incapataneaza sa revina ostentativ in viata ta pana cand vei fi capabil sa le intelegi ca atare, pana cand vei intelege ca o greseala nu este un capat de lume, dar cel mult o lectie.
Provocarile, problemele, nemultumirile, toate acestea vor aparea in mod constant in viata ta daca nu le percepi ca pe ceea ce sunt. Niste provocari, nemultumiri, probleme, LECTII din care ai intotdeauna ceva de invatat...
Eliminarea probemelor inseamna de fapt acceptarea cauzalitatii si asumarea propriei responsabilitati pentru ele. Ca sa inveti o lectie trebuie sa iti asumi greselile invatarii ei. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ele si pentru ceea ce ti se intampla. Fara sa cauti vinovati in jurul tau, fara sa gasesti pretexte sau motive pentru nefericirea ta actuala.
Lectia nr. 5: Nu incetezi niciodata sa inveti
Lectia nr. 5: Nu incetezi niciodata sa inveti
http://www.flickr.com/photos/nickwebb/3940874530/
Crezi ca la un moment dat vei termina de acumulat lectii si informatii. Crezi la un moment dat ca ai invatat tot ce putea invata. Ca mai mult de atat nu se poate. SE POATE.
Intotdeauna vei avea ceva de invatat. ALTCEVA. Atata timp cat esti in viata, atata timp cat ai un trup si un suflet si te lasi prins in ritmul vietii, vei avea de invatat. Pentru ca nu exista etapa a vietii tale din care sa nu ai de invatat.
Daca reusesti sa fii flexibil, sa-ti constientizezi punctele slabe, sa te desprinzi de obisnuinta adaptandu-te schimbarilor, iti vei inlesni cu mult procesul de invatare si drumul catre multumirea de sine.
Lectia nr. 6: Nu exista un “acolo” mai bun decat “aici”
Nu exista un “acolo” mai bun decat “aici” chiar daca asa pare. Nu exista un “acolo” mai bun decat “aici” daca vrei sa fii fericit “ACUM”. Ca sa fii fericit in acest moment trebuie sa te bucuri de ceea ce ai in acest moment. Trebuie sa extragi din ceea ce ai ACUM ceea ce este mai bun. Trebuie sa fii multumit de tine insati, de punctul in care ai ajuns, de alegerile pe care le-ai facut fara conditionari. "Ceea ce este" aduce mai rapid fericirea decat “ceea ce ar putea sa fie”, ceea ce ar putea sa fie in alta parte, in alte circumstante, in alte conditii, langa o alta persoana, intr-un alt timp, poate alta … Cherie Carter-Scott: Cele 10 reguli-adevaruri ale vietii
Lectia nr. 7: Cei din jurul tau sunt oglinzi care te reflecta pe tine.
Lasa deoparte tendinta de a-i judeca pe ceilalti, de a-i respinge, de a-i iubi, de a-i uri, de a-i tine la distanta. O faci intr-un mod subiectiv, raportandu-te la lucrurile pe care le judeci, le respingi, le urasti sau le iubesti la tine insati. Acceptarea de sine (cu felul tau de a fi, de a simti, de a gandi), asa cum este sinele tau, este o lectie pe care trebuie sa o inveti ca sa ii poti accepta pe ceilalti asa cum sunt ei.
Lectia nr. 8: Doar de tine depinde ceea ce ti se intampla in viata.
Ceea ce ti se intampla in viata depinde de tine si doar de tine. Nu este un truism. Alegerea iti apartine. Ai la indemana, la fel ca toti ceilalti, resursele necesare pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata. Startul spre fericire se da de la aceeasi linie. Ca sa reusesti, uneori trebuie sa inveti sa si pierzi, sa lasi sa plece, sa depasesti momente, sa ai curaj, sa indraznesti, sa visezi, sa-ti aduci aminte ca ai putere, sa crezi cu adevarat ca destinul tau depinde de tine.
Lectia nr. 9: Raspunsurile pe care le cauti se gasesc de fapt inlauntrul tau.
Toate raspunsurile pe care le cauti in jurul tau se gasesc de fapt inauntrul tau. Asculta-te, stai de vorba cu tine, vezi ce-ti spun instinctele, vezi care sunt cele mai ascunse dorinte ale tale, vezi care sunt sentimentele tale cele mai profunde. Ai incredere in ceea ce iti spun toate si ai incredere in tine. Lasa-le sa te inspire. Lasa-le sa te transforme. Iti pot furniza cel mai precis si corect raspuns pe care l-ai primit vreodata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu