duminică, 17 martie 2013


TRATAMENTE CU TRANDAFIRI
Cred ca nu vom afla niciodata numele gradinarului care acum 4000 de ani a reusit 
sa obtina din macesul modest, prima floare de trandafir. De atunci, regele florilor a fost proslavit in poezii, legende si mituri, a devenit emblema Orientului. 
In mitologia crestina, trandafirul este simbol de caritate, de puritate sufleteasca si iubire fata de Dumnezeu. Dar, dincolo de toate aceste insusiri gratioase, trandafirul este o sursa suprema de sanatate.
Din antichitate si pana in prezent, trandafirul a fost pretuit nu numai pentru 
frumusetea si parfumul sau deosebit, dar si pentru calitatile lui vindecatoare. 
Medicii antici aveau dreptate cand scriau ca trandafirul este un medicament natural universal. In medicina chineza si tibetana, petalele de trandafir se foloseau pentru curatarea ficatului de toxine, ridicarea tonusului organismului. 
Ceaiul aromat se recomanda pentru imbunatatirea vederii, auzului si activitatii muschiului cardiac la persoanele varstnice. 
http://gradinavisata.files.wordpress.com/2010/05/35.jpg

Femeilor care nu pot sa devina mamici medicina orientala le propune siropul din 
flori de culoare alba si roz, iar in caz de sterilitate masculina, siropul de flori rosii si bordo. Persoanele afectate de depresie erau sfatuite sa-si stropeasca zilnic locuinta cu infuzie de trandafir.http://gradinavisata.files.wordpress.com/2010/05/242.jpg
In Grecia antica si mai tarziu in Europa, medicii foloseau apa de trandafir in cazuri de afectiuni psihice, boli de inima si de rinichi. Bolile de plamani se tratau cu fumul petalelor uscate, iar bolnavilor de tuberculoza li se prescria inhalarea miresmelor de trandafiri proaspeti.
Remedii cu trandafiri :


Petalele de trandafir
 
Se culeg dimineata, cand aerul este curat si umed, de preferat dupa o ploaie sau 
roua abundenta. Se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. Ca sa nu se piarda nimic din calitatile lor utile, florile nu se spala. Petalele se folosesc pentru prepararea leacurilor, in stare proaspata sau uscata.
Stomatita.
Se taie marunt 3 linguri de petale, se infuzeaza in 2 pahare de apa clocotita pana la racire si se clateste gura de cateva ori in timpul zilei.

Conjunctivita.
O lingura de petale uscate se infuzeaza in 200 ml apa clocotita 
30 minute, apoi se strecoara si se lasa la racit. De cateva ori pe zi, se sterg ochii cu infuzie, iar inainte de culcare, tampoane de vata imbibate cu infuzie se lasa pe pleoape 30 minute.

Amigdalita. 
Se amesteca parti egale de petale de trandafir (proaspete sau 
uscate) cu miere de albine. Amestecul se tine in gura 20-30 de minute, apoi se scuipa. Se repeta de doua ori pe zi, timp de 3-4 zile.

Paradontoza, stomatita. Pulberea din flori uscate amestecata cu miere de albine 
este un remediu pentru orice proces inflamator in cavitatea bucala. Cu amestecul aromat se frectioneaza gingiile bolnave.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDgCfZ6v57vnIueQ3l28uAqMDnkNQYR5y7KzEwThhladKL3RY4mGB6c0MqZVWe2oaPq4edl3fgaPdk9JuANDmfE7ff6KwO8qGQdCWFoVuOB0G1RJmDo9afe_8Re-QdCUzjEARBd_yzxuA/s1600/Fata.jpg
Raceala, bronsita, faringita, nevroze, avitaminoza.
Se bea ceai din petale uscate de trandafir (o lingurita la un pahar de apa fierbinte).

Spondiloza. 
Se macereaza 7-10 petale de trandafir in 125 ml de tuica timp de 5 
zile. Locurile bolnave se frectioneaza cu solutie inainte de culcare, apoi se leaga cu un fular de lana sau blana de iepure.

Boli de piele.
Pentru diminuarea iritatiei in cazuri de eczema, psoriazis, 
cosuri, erizipel, prurit alergic, pe locurile afectate se aplica un strat de petale proaspete, care apoi se fixeaza cu plasture sau tifon. Plagile infectate si arsurile se vindeca mai repede daca se aplica zilnic cate un strat de petale proaspete.

Constipatie. 
Se recomanda mestecarea meticuloasa si inghitirea a 8-10 petale 
proaspete de trandafir, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.

Accesele de migrena, vertij, greata, slabiciune. 
S-a demonstrat stiintific ca inhalarea aromei de flori de trandafir vindeca aceste afectiuni. Persoanele cu sistemul nervos slab, predispuse la depresii, nevroze, trebuie sa foloseasca deasemenea cat mai des inhalarea aromei de trandafir. Intr-un lighenas cu apa 
fierbinte, se pun cateva flori de trandafir si se lasa in camera unde se afla persoana afectata. Metoda da rezultate si in cazuri de raceala, gripa, guturai.

Astm bronsic.
 Amestecati 10 linguri de petale de trandafir cu 500 g dovleac 
tocat, o lingura de frunze de patlagina taiate marunt si un litru de vin rosu (natural). Amestecul se aduce pana aproape de fierbere, apoi se ia de pe foc. 
Dupa racire, se adauga 2 linguri de miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 5 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi urmeaza o pauza de 3 zile. Cura dureaza pana la consumarea produsului. Dupa o pauza de o luna, poate fi repetata.

Uleiul de trandafiri

Insomnie, depresie. 
Se inhaleaza, de mai multe ori pe parcursul zilei, aroma uleiului de trandafiri.

Angina pectorala.
Bolnavilor li se recomanda purtarea unui medalion cu un tampon 
de vata imbibat cu o picatura de ulei de trandafir.

In caz de otita: 2-3 picaturi de ulei se picura in ureche, de trei ori pe zi.
Blefarita: se ung pleoapele inflamate de 2-3 ori pe zi cu ulei de trandafir, 
timp de o luna. In acelasi timp, se bea si ceai din petale de trandafir.

Celulita: 12 picaturi de ulei de trandafir se amesteca cu 100 ml ulei de 
masline. Se frectioneaza locurile cu probleme, dupa un dus cald.

Arsuri, ulcer varicos, escara: se aplica ulei de trandafir sub forma de 
comprese.
Apa de trandafir
 

Stramosii ne-au lasat secretele folosirii unui remediu usor de preparat, care se 
numeste apa de trandafir. O mana de petale proaspete sau uscate se pun intr-un vas emailat sau de sticla. Peste flori se toarna apa fiarta si racita si se lasa sa infuzeze 5-6 ore. 

Varianta rapida: peste o lingura de petale se toarna un pahar de apa fierbinte, 
se acopera si se lasa pana la racire.

Recomandari:
 
Reumatism: se fac bai calde la picioare.
 

Dureri lombare: se aplica in zona lombara comprese fierbinti cu apa de 
trandafir.

Raceala: inainte de culcare, bolnavii se incalta cu sosetele inmuiate in apa 
calda de trandafir si stoarse putin.

Vertij, ameteala puternica: se leaga fruntea cu un prosop inmuiat in apa de 
trandafir rece.
Pentru ridicarea tonusului vital, corpul se infasoara strans cu un cearceaf 
inmuiat in apa rece de trandafir. Deasupra se inveleste cu un cearceaf uscat, apoi cu o plapuma.

Transpiratie abundenta: corpul se sterge de doua ori pe zi (seara si dimineata) 
cu apa de trandafir. Concomitent, se fac de 3-4 ori pe saptamana bai cu frunze   de nuc 

Encefalopatie traumatica, distonie vegetativa vasculara, nevroze: zilnic, timp 
de doua saptamani, se face o ablutiune a spatelui, de la zona cervicala, peste omoplati, cu apa de trandafir calduta. Procedura se foloseste si de catre oamenii sanatosi pentru intarirea imunitatii si ridicarea capacitatii de rezistenta a sistemului nervos.
Alte metode: corpul se frectioneaza usor cu buretele imbibat cu apa de 
trandafir. 
Ca efectul sa fie mai puternic, spatele se bate cu un buchet de crengute de 
mesteacan trecut prin apa, pana la aparitia senzatiei de caldura placuta. 
Procedura ajuta si bolnavii cu probleme ale aparatului locomotor, mai ales cu dureri de coloana, dureri lombare, depuneri de saruri.

Baia cu infuzie de trandafir este un remediu excelent pentru afectiunile 
sistemului nervos, deoarece are efect de tonifiere, inlatura oboseala, anxietatea, ajuta inima, curata pielea. Jumatate de pahar de petale se infuzeaza intr-un litru de apa clocotita. Se acopera vasul timp de 20 minute, apoi totcontinutul se toarna in cada. Daca se adauga si 4-5 linguri de suc de sfecla, efectul terapeutic va creste considerabil. Pentru bai, puteti folosi florile 
vestejite, din vaza.








Subject: Lamaia

 
 
 
 
 
Description: http://www.yuksek.ro/images/big/lamai.gif
 
 
Lamaia este un produs miraculos pentru  uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.
Description: http://www.bioproduct.ro/media/lamai-ghiveci-teracota.jpg
Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul  sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un  remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care  controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile nervoase.
Description: http://www.tratamente-ceai.com/Lamai.jpg
Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie  distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge  numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201

TRIMITETI TUTUROR !
  




 
 
 
 
 
 
 
 
 







Mancati pe rupte : Varza alba si varza rosie 

VARZA ALBA folositi-o mai ales cruda. Face cat un depozit intreg de medicamente.

* Hepatita, bolile de ficat in general o substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime care joaca rolul de detoxifiant  al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub 
actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici. Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana. 
       
* Boala canceroasa - in ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu 
        mai putin de 94 de studii care au 
        aratat ca varza c onsumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte 
        antitumorale si anticancerigene. Principiile active din frunzele de 
        varza induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere 
        folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite), regleaza 
        actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a 
        numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, 
        induc o crestere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea si 
        de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamana, in care 
        consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, 
        punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer, 
        despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza: 
       
* Cancerul vezicii urinare - sunt diagnosticate la nivel mondial, in 
        medie, cate 336.000 de noi cazuri 
        in fiecare an, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei. 
        Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au 
        studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in 
        paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de 
        varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta 
        acestei boli. La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana 
        varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau 
        broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica. 
       
* Cancerul de prostata - o cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 
        de persoane de sex masculin arata ca  persoanele care consuma, la 
        macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari 
        sanse sa nu faca aceasta boala. Interesant este ca la cei care 
        consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si 
        legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la 
        prostata scade cu 44%.

        * Cancerul la san - nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol 
        toate studiile facute despre efectele de preventive ale consumului de 
        varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, 
        Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza sau 
        varza murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate 
        fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a 
        imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 
        12-13 ani, macar o data la 2-3 zile. In multe regiuni din Polonia, de 
        pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din 
        adolescenta, anual, in medie, 25- 30 kg de varza, cazurile de cancer 
        mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in 
        celelalte zone ale lumii.

         * Cancerul de colon si de rect - intr-un studiu-gigant facut in 
        Olanda, au fost colectate datele 
        privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, in raport cu 
        obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada 
        de timp de sase ani. Conform raportului final al acestui studiu, 
        publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale 
        crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer cu aceasta 
        localizare. Ei bine, la vegetarienii care consuma cu predilectie 
        legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si 
        broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai 
        redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila 
        afectiune. 

        * Cataracta - salata de varza cu ulei de masline este o excelenta 
        sursa de vitamina C si de vitamina A. 
        Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, 
        stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru 
        profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori 
        pe saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub 
        forma de salata. 

   
 Tratamente interne 

        * Obezitate - in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de 
        slabire pe baza de varza fac adevarate 
        furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu 
        care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care... nu v-o 
        recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, 
        eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura 
        ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz 
        si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate 
        face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este 
        foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitamine 
        si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural. Obiceiul de a consuma timp 
        de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte 
        avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata 
        organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult, 
        consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea 
        obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii 
        greutatii corporale. 

        * Adjuvant contra cancerului uterin - un miniexperiment la care au 
        participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus 
        consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C 
        (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de 
        administrare analizele au 
        aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment 
        celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie 
        completa. Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de 
        control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat 
        remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 
        3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din 
        care se beau 600-800 de ml pe zi. 
       
* Adjuvant contra cancerului la san - mai multe studii de medicina 
        experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti 
        in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj 
        de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda 
        consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. 
        Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate 
        un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara. 
       
* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza - cercetatorii de 
        la Universitatea de Medicina din 
        Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza 
        impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma 
        periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De 
        asemenea, varza impiedica formarea20placilor de aterom si sclerozarea 
        peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de 
        salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe 
        saptamana.
* Constipatia - cel mai simplu tratament este consumul de varza 
        murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc 
        asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin 
        reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre 
        alimentare, de unde si efectul ei de 
        "matura" a colonului, din care extrage prin absorbtie toate 
        reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta. 

        * Surmenaj fizic si intelectual - consumul de varza cruda sub forma de 
        salata este un tratament tonic 
        extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. 
        Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte 
        stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care 
        intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect 
        adaptogen si anti-oboseala. Se tin cure de trei saptamani, timp in 
        care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de 
        grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant 
        si contra depresiei psihice.. 

        * Menopauza - studii preliminare arata ca un consum saptamanal de 
        varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) 
        imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza 
        raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este 
        instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput 
        ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si 
        combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, 
        prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin. 

        * Infectii respiratorii - varza este mai bogata in vitamina C decat 
        portocalele, are putine calorii si 
        multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, 
        calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca 
        remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub 
        forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii 
        respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii. 
        Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza 
        murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru 
        contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente. 

       
 Tratamente externe 

        * Arsuri de gravitate mica si medie - se fac spalaturi si se pun 
        comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. 
        Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, 
        previne formarea cicatricelor cheloide. 

        * Rani care se vindeca greu - se pun zilnic comprese cu suc de varza, 
        care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce 
        la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin 
        cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale 
        cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este 
        mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa 
        vindecare sunt mult mai putin vizibile. 

        * Eczeme infectioase, infectii fungice 
        - frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se 
        pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se 
        fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4 
        ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 
        45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de 
        sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra 
        bacteriilor si a ciupercilor parazite. 

        * Cancer de piele - se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona 
        afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata 
        anterior, la tratamentul eczemelor. 
        Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au 
        beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar 
        care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de 
        tratament dau gr 

        * Entorsa, luxatii - se pun pe zona afectata frunze de varza bine 
        zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia 
        se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea 
        accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de 
        gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de 
        refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe 
        cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult 
        mai mici. 

        * Dureri reumatice - pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, 
        seara, frunze de varza bine zdrobite. 
        Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc 
        proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de 
        pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect 
        antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele 
        degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

        FRUMUSETE 
     
        * Ten incarcat - se sterge vreme de cinci minute, in fiecare 
        dimineata si in fiecare seara, pielea de pe 
        obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in 
        suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de 
        curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de 
        stralucire tenului astfel tratat. 
        * Piele imbatranita - bogata in vitamina A si in vitamine din 
        complexul B, continand substante care 
        imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare 
        profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor 
        de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc 
        foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care 
        se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. 
        In final se aplica o crema hidratanta.

        VARZA ROSIE 
      -  Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a 
        acesteia. Dincolo de infatisare, intre 
        varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu 
        ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza 
        alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. 
        -  Ei bine, varza rosie contine de pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C 
        decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta 
        vitamina. 
       - Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol 
        foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de 
        preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu 
        cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari 
        terapeutice extrem de importante: 
       
          * Alzheimer - antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate 
        de varza, fac adevarate miracole 
        in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor20din sistemul 
        nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de 
        grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, 
        dupa care tratamentul se poate relua. Inca nu se stiu foarte multe 
        lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili 
        functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire 
        si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul 
        verzei rosii este cert. 
       
          *Febra - se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de 
        varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi. 
        Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si 
        sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, 
        catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul 
        "beneficiar" al acceselor de febra.

        * Alergia - este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda 
        (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame 
        zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de 
        pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de 
        antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului 
        imunitar la interactiunea cu factorii externi.

Nutriţioniştii germani au răspunsul! Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase alimente ce îţi protejează principalele organe. Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi. Vă prezentăm lista acestor alimente. 

Piele/păr
1. Pepenele.  Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.  
2. Iaurtul degresat.  Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii. 
3. Grâul.  Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii..  
4. Orzul.  Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează..  
5. Cimbrul.  Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.  
6. Hreanul.  Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute.  
7. Muştarul.  Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla roşie.  Stimulează arderile celulare.  
9. Vişinele.  Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii "se luptă" să o elimine din sânge, când e în exces.  
10. Castravetele.  Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.  
11. Ţelina.  Protejează rinichii de viruşi.  
12. Varza roşie.  Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.  
13. Gulia.  Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.  
14. Ridichea neagră.  Are proprietăţi de antibiotice naturale.  
15. Varza murată.  Detoxifică întregul organism.  
16. Hrişca.  În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet. E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.  
17. Pătrunjelul.  Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.
Oase
18. Migdalele.  Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.  
19. Spanacul.  Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor.  
20. Meiul.  Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea.  
21. Secara.  Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligţlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc. 
22. Brânza.  Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.
Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul.  Protejează mucoasele intestinale. 
24. Păstârnacul.  Stimulează digestia. 
25. Mango.  Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.  
26. Arpacaşul.  Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.  
27. Mărarul.  Ameliorează indigestia..  
28. Soia.  Are proprietăţi anticancerigene.. 
29. Nucile.  Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
Ficat
30. Anghinarea.  Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice.  31. Sucul de ridiche.  Stimulează secreţia bilei..  
32. Conopida.  Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activităţii ficatului.  
33. Drojdia de bere.  E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.  
34. Năsturelul (Nasturtium Officinale).  E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului. 
35. Păpădia.  Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.  
36. Laptele.  Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.  
37. Menta.  Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor. 
38. Carnea de iepure.  Degresează ficatul.  
39. Carnea de vită şi de mânzat.  Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate.
Creier
40. Lintea.  Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului.  
41. Quinoa.  Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.  
42. Carnea de pasăre de curte.  Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.  
43. Fasolea.  Creşte puterea de concentrare.  
44. Oul.  E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.  
45. Avocado.  E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.  
46. Bananele.  Conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.  
47. Caisele.  Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.  
48. Stafidele.  Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.  
49. Perele.  Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului.  
50. Mazărea.  E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.  
51. Salata verde.  Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.
Ochi
52. Castanul sălbatic.  Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.  
53. Arnica.  Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare. 
54. Mesteacănul alb.  Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.  
55. Limba de miel.  Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.  
56. Rostopasca.  Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi. 
57. Gutuia.  Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului.  
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis).  Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.  
59. Grăsimea de găină.  Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.  
60. Strugurii.  Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.  
61. Pătlagina.  Taninurile sale tratează infecţiile oculare.  
62. Căpşunele.  Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.  
63. Centaurium minus.  Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.  
64. Ananasul.  Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.  
65. Rozmarin.  Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.
Inimă
66. Varza.  Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.  
67. Broccoli.  Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten.  
68. Ridichea.  Apără împotriva atacurilor de inimă.  
69. Portocalele.  Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are şi puţine calorii. 
70. Morcovul.  Acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima.  
71. Peştele.  Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri.  
72. Ceapa.  Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.  
73. Usturoiul.  Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.  
74. Usturoiul sălbatic.  Substanţele sale curăţă sângele de toxine.  
75. Sparanghelul.  Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge.  
76. Cicoarea.  Scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice.  
77. Uleiul de măsline.  Energizează cordul şi reduce colesterolul.  
78. Somonul.  Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.  
79. Dovleacul.  Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă..  
80. Cartofii.  Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular. 
81. Paprika.  Protejează inima şi vasele de sânge.  
82. Roşiile.  Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.  
83. Măslinele.  Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.  
84. Merele.  Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular. 
85. Fasolea neagră.  O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.  
86. Coacăzele.  Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.  
87. Zmeura.  Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.  
88. Murele.  Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului. 
89. Socul . Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.  
90. Piersicile.  Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.  
91. Cireşele.  Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu. 
92. Rubarba.  Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.  
93. Grepfrutul.  Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.  
94. Ciuperci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu